Victorie pentru U Cluj în fața sibienilor. Chipciu și Nistor din nou decisivi pentru ”Șepcile roșii”!

 

U Cluj a început cu o victorie meciurile oficiale din 2024, câștigînd cu 2-1 (0-0), sâmbătă pe Cluj Arena, împotriva celor de la Hermannstadt. Și de această dată, veteranii alb-negrilor, Chipciu și Nistor, au fost decisivi pentru formația lui Ioan Ovidiu Sabău. Primul a reușit golul egalizator din minutul 65, iar al doilea a dat o pasă de geniu pentru reușita de trei puncte a lui Popa, din minutul 77.

Echipele de start:

U Cluj: Iliev - Thalisson, Pițian, Masoero  - Fossati, Chipciu, G. Simion, Silaghi - Bic, Popa, Gheorghe
Hermannstadt: Muțiu - Butean, V. Găman, Bejan, Oroian - Balaure, Biceanu, Murgia, A. Jipa - G. Iancu, R. Fonseca

Peluza galeriei Universității este goală, suporterii protestând astfel la adresa jandarmilor. Prima ocazie a partidei aparține clujenilor, în min.4, când Popa a șutat pe lângă poartă din mijlocul careului de 16 m. Șut trimis de Fossati în min.19 din afara careului mafre, însă balonul este reținut cu ușurință de Muțiu. Ocazie bună pentru U Cluj, în min.30, când Silaghi nu reia bine spre poartă din marginea careului mic, după o pătrundere a lui Popa pe partea dreaptă. Muțiu respinge in extremis reluarea spre poartă a lui Bic, în min.33. Pauză pe Cluj Arena după o primă repriză fără ocazii mari de poartă.

Galeria ”Șepcilor roșii” și-a ocupat locul în tribunele Cluj Arena la începutul reprizei secunde. A intrat Nistor, după revemirea de la cabine. El l-a înlocuit pe Simion. GOL Hermannstadt! MURGIA trimite în poerta goală din interiorul careului mic, în min.62, după o centrare de pe linia de fund a lui Paraschiv, intrat la pauză în echipia sibiană! 0-1! A doua schimbare la U Cluj, în min.63: a intrat Doukoure, a ieșit Bic. GOOOOOOL U Cluj! CHIPCIU restabilește egalitatea cu un șut la puternic sub transversală, în min.65! 1-1! Dublă schimbare făcută de Ioan Ovidiu Sabău, în min.72: au intrat Ilie și Pănoiu, la debutul pentru U Cluj, au ieșit Bic și Fossati. Popa a trimis în poartă, în min.77, după o pasă genială a lui Nistor, dar reușita este anulată pentru un offside. Faza este analizată de VAR! GOOOOOOL U Cluj! Golul este validat de arbitri din camera VAR, Popa nu se afla în offside! 2-1! Sibienii domină finalul de meci în căutarea golului egalizator. Patru minute suplimentare pentru această partidă! Final de meci!

Următorul meci al Universității va fi pe 28 ianuarie, pe terenul echipei Poli Iași.

Te-ar putea interesa și: