Farul – U Cluj, un nou examen greu pentru ”alb-negrii”. Sabău: ”Îmi doresc să nu fim o echipă timidă”

U Cluj joacă, sâmbătă, la Ovidiu, împotriva echipei lui Gheorghe Hagi, Farul, într-un meci din cadrul etapei a 13-a din SuperLigă.

Cele două echipe sunt despărțite de doar trei puncte în clasament, campioana țării fiind pe locul 5, cu 18 puncte, în timp ce clujenii sunt pe 8, cu 15 puncte. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău își dorește și de la acest meci un rezultat bun, și spune despre Farul că este o echipă cu niște dificultăți în acest sezon, una imprevizibilă, care alternează jocurile bune cu cele modeste.

”Nu vreau să-l văd pe Hagi supărat, ci vreau ca eu să fiu fericit după acest joc”, a spus ”Moțul” înaintea confruntării cu prietenul său Gică Hagi.

”Întâlnim campioana, o echipă bine antrenată de Hagi, cu principii de joc, o echipă destul de omogenă, cu jucători care, dacă sunt lăsați și au spații, e greu să-i blochezi, mai ales că=l au și pe Budescu, acel jucător care poate, în unele momente, să inventeze un șut, o pasă decisivă. E un jucător care are calitate pentru campionatul nostru.

Am și analizat jocul celor de la Farul, dar va trebui ca noi să arătăm foarte bine din punct de vedere fizic. La fel, să înțelegem și să respectăm ceea ce am antrenat din punct de vedere tactic. Vom stabili, poate, noi detalii și înainte de joc despre cum să abordăm un astfel de joc, cu un presing mai sus sau mai retras, o sa vedem ce ni se potrivește la acest joc, dar cred că ce este foarte, foarte important și ceea ce trebuie să caracterizeze această echipă este atitudinea, un lucru pe care de altfel l-am avut mereu, și să ajungem la ora meciului într-o formă sportivă bună, jucătorii să fie inspirați în a lua decizii și, mai ales când ne apropiem de careul advers, să aibă ultima pasă și finalizarea. Îmi doresc să nu mergem acolo și să fim o echipă timidă, să avem curaj să jucăm ceva și să avem și de la acest joc ceva.

Este clar că nu va fi ușor, dar în același timp și eu am încredere că am jucători de calitate, precum ai lui Hagi, niște jucători foarte valoroși. La astfel de jocuri nici nu se pune problema să fim timizi, sau să nu facem ceea ce știm noi să facem foarte bine.

Ținând cont de faptul că marea majoritate a jocurilor le-am controlat, fiind superiori la posesie, probabil că vor veni foarte sus în careul nostru și nu ne vor lăsa să începem construcția de jos, și ne vor obliga și pe noi să jucăm cu pase lungi.

Un meci interesant, de abia îl aștept să îl văd și pe Gică. O să facem și două antrenamente acolo, și-I mulțumesc pentru că a fost de acord cu asta. Și, așa cum își dorește toată lumea, eu, jucătorul, staff-ul, sponsorii, să facem un joc consistent, și să arătăm mai bine decât la ultimul joc cu Sepsi, de acasă.

Sperăm ca Farul să nu prindă o zi foarte, foarte bună. A venit acel titlu câștigat, apoi câteva schimbări în lot, poate și o oarecare mulțumire, încărcătura care a fost, consumul emoțional, și n-au reușit să lege jocuri bune, consistente, și nici rezultate. Dar e o echipă imprevizibilă, poate să joace foarte bine, după cum poate face și un joc mai modest. Și noi, sperăm să facă asta, un joc mai modest, și noi unul mai bun.

Nu vreau să-l văd pe Hagi supărat, ci vreau ca eu să fiu fericit după acest joc. Și după meciul de la Cluj a recunoscut superioritatea noastră, a apreciat foarte mult jocul nostru. Suntem profesioniști amândoi, ne dorim să câștigăm, și trebuie să acceptăm și când pierdem, să recunoaștem când adversarul este mai bun chiar dacă suntem afectați atunci când lucrurile nu funcționează. Trebuie să fim fair-play”, a declarat, joi, Ioan Ovidiu Sabău, înaintea meciului cu Farul.

Din echipa clujeană va lipsi Vătăjelu, accidentat, care va mai lipsi încă cel puțin două săptămâni, potrivit antrenorului ”alb-negrilor”.

Partida dintre Farul și U Cluj se va juca sâmbătă seara, la Ovidiu, cu începere de la ora 21.45.

Te-ar putea interesa și: