Reacție dură a celor de la U Cluj după ce LPF a ignorat solicitarea de a se juca primul meci din SuperLigă pe Cluj Arena

 

Programul SuperLigii României a fost tras la sorți, marți, la Liga Profesionistă de Fotbal. Potrivit acestuia, U Cluj va juca în prima etapă a noului campionat în deplasare cu Petrolul Ploiești, în ciuda faptului că ”Șepcile roșii” au solicitat expres LPF să le permită să evolueze pe Cluj Arena în prima etapă, ținând cont de faptul că, oricum, stadionul va deveni gazda festivalului Untold iar echipa va fi nevoită să joace câteva meciuri considerate pe teren propriu în afara Clujului. Solicitarea clujenilor a fost ignorată de conducerea Ligii, iar reacția celor de la U Cluj a fost una extrem de dură.

”Liga Profesionistă de Fotbal a ignorat solicitarea făcută de FC Universitatea Cluj de a disputa pe Cluj Arena partida din prima etapă a noului sezon.

Dacă LPF ar fi ținut cont de această solicitare, care a avut în vedere faptul că stadionul Cluj Arena este ocupat pe final de iulie și început de august de organizatorii festivalului Untold, clubul nostru ar fi disputat o singură partidă departe de Cluj-Napoca, în calitate de gazdă, meciul din etapa a 3-a.

Pentru că LPF a decis să nu țină cont de solicitarea depusă oficial de FC Universitatea Cluj, clubul nostru va disputa cel puțin două partide de pe teren propriu pe un alt stadion decât Cluj Arena: derby-urile programate în etapele cu nr. 2 și 4, cu Rapid si Dinamo.

În cel mai optimist scenariu, primul meci pe Cluj Arena va avea loc abia în etapa a 6-a, în 19-20 august, când este programată partida cu CFR.

Decizia Ligii Profesioniste afectează grav din punct de vedere financiar clubul nostru, care va pierde cel puțin 150.000 de euro din bilete din cauză că derby-urile cu Rapid și Dinamo nu vor avea loc pe Cluj Arena.

De asemenea, regretăm decizia LPF pentru că ea lovește și în suporterii noștri, care vor fi obligați să facă multe sute de kilometri în plus pentru a ne susține.

Decizia de astăzi a LPF demonstrează încă o dată că fotbalul românesc rămâne “jucăria” câtorva persoane pe care nu le recomandă nimic altceva decât abilitatea de a face jocuri de culise.

În ciuda acestor piedici, FC Universitatea Cluj își continuă drumul cu reziliența ce izvorăște dintr-o istorie de peste 100 de ani care ne obligă să mergem mai departe, în speranța că vom ajunge în curând la “momentul zero” în care balanța deciziilor nu va fi înclinată de cumetrii, de interese obscure și de mâini murdare care se spală una pe alta”, se arată în comunicatul celor de la U Cluj

Programul primelor 6 etape ale Superligii pentru formația clujeană:

  • Etapa 1: Petrolul – FC Universitatea Cluj
  • Etapa 2: FC Universitatea Cluj - Rapid (nu se va disputa în Cluj-Napoca)
  • Etapa 3: FC U Craiova - FC Universitatea Cluj
  • Etapa 4: FC Universitatea Cluj - Dinamo (nu se va disputa în Cluj-Napoca)
  • Etapa 5: Oțelul Galați - FC Universitatea Cluj
  • Etapa 6: FC Universitatea Cluj - CFR Cluj (Cluj Arena)

Te-ar putea interesa și: