U Cluj obține un punct muncit la Ploiești și rămâne neînvinsă în SuperLigă!

 

U Cluj a remizat, scor 0-0, în partida cu Petrolul, desfășurată la Ploiești luni seara, într-o partidă din cadrul etapei a 5-a din SuperLigă. A fost un meci încrâncenat cu puține ocazii mari de gol, dar care îi păstrează neînvinși pe clujeni în acest debut de sezon. Două ocazii mari de poartă au fost în prima repriză, ratate însă pe rând de Denis Radu, de la gazde, în minutul 16, și de Thiam, de la U Cluj, în min.27. Șansele de gol din repriza secundă au venit abia pe final, când Huja, minutul 90, Cristea, minutul 90+3, dar mai ales Bratu, în al șaselea minut al prelungirilor, au ratat uriașe ocazii de a înscrie!

Echipele de start:

Petrolul: Zima - Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu - Jyry, Keita - Radu, Hanca, Grozav - Tudorie
Rezerve: Bălbărău, Eșanu, Stănică, Mateiu, Bratu, Rădulescu, Tolea, Boțogan, Ilie, Fabricio Santos, Bempah

U Cluj: Gertmonas - Boboc, Masoero, Cristea, Chipciu - Popescu, Bic - Rață, Nistor - Thiam, Blănuță
Rezerve: Gorcea, Oancea, Mitrea, Simion, Codrea, Silaghi, Moraru, Briz, Tchassem, Bettaieb

U Cluj începe meciul cu Petrolul de pe poziția a treia a clasamentului, după un parcurs excelent în primele patru etape și cu ”0” în dreptul înfrângerilor. Va fi cea de-a 78-a confruntare între cele două formații în primul eșalon, una din cele mai vechi din fotbalul românesc. Singurul succes al clujenilor la Ploiești s-a înregistrat acum două sezoane, scor 2-0.

Gazdele au avut lovitura de start a partidei. Dumitriu are primul șut spre poartă, în min.2, dar mingea a trecut mult alături. Grozav profită de o eroare a lui Chipciu, în min.10, dar reluarea sa dintr-o bucată din 16 metri este reținută de Gertmonas. Denis Radu are cea mai mare ocazie a începutului de meci, în min.16, Gertmonas a salvat golul cu un reflex uimitor, trimițînd balonul peste transversală. Se joacă contondent, cu intrări tari de ambele părți, la limita regulamentului. Thiam are o șansă extraordinară de a înscrie, în min.27, dar șutul său din 10-11 metri îl ia la țintă pe Zima! Tudorie reia total defectuos din mijlocul careului, în min.29, dintr-o poziție ideală de a înscrie. Același jucător reia cu capul, în min.37, dar portarul este din nou la post. Ratare și a lui Blănuță, în min.45, care a trimis cu capul pe lângă poartă. Prima repriză se va prelungi cu patru minute. Pauză la Ploiești.

Ioan Ovidiu Sabău face imediat după pauză prima modificare în echipa sa: Silaghi în locul lui Blănuță. Masoera reia cu capul peste poarta lui Zima, în min.50, după o lovitură liberă executată de Nistor. Dublă schimbare la U Cluj, în min.67: au intrat Simion și Bettaieb, au ieșit Bic și Thiam. Intră în joc și Oancea și Mitrea, înlocuindu-i pe Rață și Masoero, în min.78. Gazdele sunt mai insistente pe acest final de meci, în timp ce clujenii par să nu mai aibă nicio pretenție ofensivă. Huja are ocazia mare de gol a reprizei, în min.90, când trimite puternic cu capul, dar Gertmonas respinge inspirat în corner! Șase minute suplimentare sunt arătate de la margine. Cristea reia excelent cu capul, în min.90+3, dar Zima își face și el datoria cu brio! Petrolul putea da lovitura în ultimul minut pe un contraatac 3 contra 2, dar Bratu a trimis neverosimil între cei doi colegi ai săi care așteptau liberi în fața porții pasa de gol! Final de meci încheiat, în cele din urmă, cu un rezultat echitabil.

Etapa viitoare, U Cluj va juca împotriva celor de la Sepsi. Partida este programată luni 19 august, de la ora 19.00, pe Cluj Arena.

Te-ar putea interesa și: