U Cluj este la un singur pas de calificarea în Europa!

 

U Cluj a jucat perfect tactic partida de la Galați, reușind două goluri pe contraatac în a doua parte a meciului, asigurându-și prezența în barajul pentru Conference League de duminica următoare, împotriva Universității Craiova. Gazdele, vizibil marcate de ratarea Cupei României, au avut o primă repriză bună, în care au dominat în majoritatea timpului și au ratat chiar și o lovitură de la 11 metri, dar care au căzut fizic în a doua parte a meciului, fapt care a și permis clujenilor să lovească pe contraatac de două ori prin Anselmo, introsus inspirat în joc de Ioan Ovidiu Sabău.

Echipele de start:

Oțelul Galați: Pap - Adăscăliței, Yabre, Cisse, Gomes-Silva - Cisotti, Santos-Lameira, Teles - Maciel, Rusevic, Tănasă
Rezerve: Stoian, Neagu, Jardan, Bodișteanu, Zivulic, Malle, Bordun, Ghiocel, Zhelev, Farcaș, Rus, Gaitan

„U” Cluj: Gertmonas - Oancea, Masoero, Thalison, Chipciu - Silaghi, Simion, Bic, Gheorghe - Roguljic, Nistor
Rezerve: Gorcea, Chintes, Mitrea, Techeres, Suciu, Grobry, Rodrigues, Pănoiu, Anselmo

Meciul de la Galați se va juca cu casa închisă, intrarea a fost liberă, iar stadionul este arhiplin.

Rusevic are prima ocazie de gol a partidei în min.3, după ce a trimis cu capul peste poartă, în urma unei centrări a lui Cisotti. Oțelul domină începutul de meci. Penalty pentru Oțelul, în min.27! Gertmonas respinge în față un șut și-l doboară pe Teleș în suprafața de pedeapsă! Gertmonas își repară cu vârf și îndesat greșeala și respinge peste poartă șutul lui Rusevic de la punctul cu var, în min.29! U Cluj are primul corner abia în minutul 30! Pauză la Galați, după o primă repriză în care gazdele au fost mai insistente în atac, în timp ce clujenii au mizat mai mult pe apărare și pe ieșiri sporadice pe contraatac.

Nicio modificare la pauză în cele două formații. Roger și Anselmo intră la U Cluj, în min.57, înlocuindu-i pe Gheorghe și Bic. Maciel reia slab spe poartă din poziție bună de gol, în min.60, Gertmonas a reținut fără probleme. GOOOOOOOOL U Cluj! ANSELMO trimite în poartă la prima sa ocazie, din pasa lui Roguljic, în min.63! 0-1! A fost și primul șut pe poartă al clujenilor în acest meci. Adăscăliței a trimis din corner  foarte aproape de poarta Universității, în min.67. GOOOOOOOL U Cluj! ANSELMO face ”dubla” în min.73, după ce a scăpat singur spre poarta lui Pap! 0-2! Intră Doukoure și Chinteș, în locul lui Roguljic și Silaghi, în min.77. Iese și Nistor, în min.90, înlocuit de Suciu, 18 ani, un debut la U Cluj. Patru minute suplimentare pentru acest meci. Final de meci!

Barajul pentru calificarea în Conference League, se va juca la Craiova, duminică 26 mai, de la ora 20.00.

Te-ar putea interesa și: