CFR Cluj câștigă categoric în fața Farului, și are o nouă întâlnire cu Europa la vară!

 

CFR Cluj avea nevoie de măcar un egal împotriva Farului, sâmbătă seara, pentru a fi sigură că iese vicecampioana României și că se califică direct, fără baraj, în preliminariile Conference League, fără să depindă de rezultatul Craiovei cu Sepsi. Nu doar că a obținut punctul necesar, dar feroviarii au demolat echipa lui Gheorghe Hagi, reușind o revanșă de zile mari pentru înfrângerea cu același scor din turul play-off-ului! A fost 4-0 la pauză pentru echipa din Gruia, după reușitele lui Deac (penalty, min.8), Tachtsidis (min.16), Muhar (min.22) și Bîrligea (min.38), care l-au exasperat pe Gheorghe Hagi! Dan Petrescu nu și-a mai biciut fotbaliștii în repriza secundă, iar Farul a redus din diferență în min.65, prin Ganea, dar meciul s-a încheiat cu un nou gol spectaculos al CFR-ului, reușit de Otele, în min.87! CFR Cluj este, astfel vicecampioană a României și va juca, la vară, în turul doi al preliminarilor Conference League, din postura de cap de serie.

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava - Mogoș, Boben, Kresic, Camora - Tachtsidis, Keita, Muhar - Deac, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Manea, Abeid, Ilie, Ajeti, Aussi, Fica, Avounou, El Kaddouri, Serebe, Michael

Farul: Buzbuchi - Sîrbu, Popescu, Marins, Ganea - Vînă, Queiros, Grameni - Grigoryan, Munteanu, Andronache
Rezerve: Mușat, Dussaut, Cercel, Dănuleasa, Boli, Nedelcu, Popescu, Casap, Banu, Deaconu, Doicaru, Rivaldinho

Grigoryan are primul șut spre poartă, în min.2, dar mingea este blocată imediat de apărarea clujeană. Bîrligea răspunde pentru echipa feroviară, în min.6, dar este blocat de Buzbuchi! PENALTY pentru CFR! După vizionarea VAR, arbitrul acordă lovitură de la 11 metri pentru feroviari! Deac ratează penalty-ul, în min.7, dar lovitura se va repeta, după ce mai mulți jucători au intrat în suprafața de pedeapsă! GOOOOOOOOL CFR! DEAC transformă impecabil de această dată de la punctul cu var, în min.8! 1-0! Reușita a turnat plumb în picioarele jucătorilor lui Hagi, care au dominat începutul meciului. GOOOOOOOL CFR! TACHTSIDIS trimite mingea în plasă, în min.16, cu un șut extraordinar din afara careului! 2-0! Bîrligea are o ocazie mare de a majora diferența pe tabelă, în min.18, dar greșește de puțin ținta! GOOOOOOOOL CFR! MUHAR înscrie cu capul, în min.22, după ce Buzbuchi a ezitat la mingea centrată în interiorul careului! 3-0! Înscrie și Bîrligea, în min.29, după o pasă minunată a lui Muhar, dar golul este anulat pentru un offside minuscul! GOOOOOOOL CFR! BÎRLIGEA trimite în vinclu cu un șut superb, cu un șut de la distanță, în min.38! 4-0! CFR face spectacol în Gruia, și nu mai are emoții pentru locul 2 în SuperLigă! Petrescu savurează diferența de pe tabelă, în timp ce Hagi este negru de supărare pe banca fostei campioane. Sava scoate excelent șutul lui Vînă, în min.43! Pauză în Gruia, după o primă repriză memorabilă făcută de feroviari!

Două modificări făcute la Farul la pauză, niciuna la CFR. Muhar șutează din colțul careului, în min.54, dar Buzbuchi a reținut la rădăcina barei. GOL Farul! GANEA înscrie pe colțul scurt, în min.65, după o fază rapidă de atac a Farului pe partea stângă! 4-1! Buzbuchi a respins extraordinar mingea trimisă din apropiere cu capul de către Otele, în min.68! Otele reia dintr-o bucată din colțul careului, dar portarul Farului respinge de lângă bară, în min.69. Final de sezon pentru Bîrligea, care este înlocuit de Michael, în min.76, prima modificare făcută de Dan Petrescu în acest meci. Iese și Tachtsidis, în min.84, înlocuit de Avounou. GOOOOOOOOL CFR! OTELE înscrie din 6 metri, după o pasă minunată trimisă de Michael, în min.87! 5-1! Manea, Fică și Ilie, ultimele schimbări la CFR Cluj, în min.88, au ieșit Deac, Keita și Mogoș. Reușita lui Otele este verificată la VAR, pentru un offside! Rămâne gol valabil! Se vor mai juca trei minute suplimentare!

În ultimul meci al serii, Universitatea Craiova a trecut de Sepsi, scor 3-2, și va juca barajul pentru Europa contra învingătoarei partidei dintre Oțelul și U Cluj.

Te-ar putea interesa și: