U Cluj a trimis-o pe FC Voluntari în Liga a II-a!

 

U Cluj n-a avut milă de FC Voluntari, și a trimis-o direct în Liga a II-a! Nistor a înscris din penalty în minutul 17, iar tabela a rămas nemodificată până la finalul meciului, în ciuda unor ocazii mari ale gazdelor, cărora le era suficient un punct să joace barajul pentru menținerea în prima ligă! Clujenii au încheiat pe poziția a patra în play-out și așteaptă finala Cupei României pentru a vedea cu cine vor juca barajul pentru Europa.

Echipele de start:

FC Voluntari: Fernandez - Ricardinho, Matricardri, Armaș - Boboc, Cascini, Crepulja, Rață, Aliji - Popescu, Nemec
Rezerve: Vâlceanu, Florea, Carnat, Ciobanu, Voican, Merloi, Dumtier, Răduț, Droppa, Paz, Lambrinoc, Turda

U Cluj: Gertmonas - Oancea, Masoero, Thalisson, Chipciu - Silaghi, Simion, Bic, Gheorghe -  Nistor - Roguljic
Rezerve: Gorcea, Chinteș, Mitre, Techereș, Roger, Grobry, Pănoiu, Ilie, Anselmo

Meciul a înceut pe ploaie. Prima ocazie a partidei aparține gazdelor în min.5, la șutul pe lângă poartă din mijlocul careului. Penalty pentru U Cluj, în min.17! Roguljic a fost faultat în careu de portarul gazdelor! GOOOOOOOOL U Cluj! NISTOR execută imparabil, lângă bară! 0-1! Vali Gheorghe trimite imprecis pe lângă poartă din poziție bună, în min.26. Alb-negrii sunt la cârma partidei, în ciuda faptului că echipa gazdă are nevoie de puncte în acest meci pentru a scăpa de retrogradare. 67 la sută este posesia mingii în favoarea Universității, în minutul 35. Final de repriză. Niciun șut pe spațiul porții în dreptul celor de la Voluntari în primele 45 de minute!

La pauză, după rezultatele înregistrate în celelalte partide, U Cluj e pe poziția a treia în play-out, Poli Iași ocupă ultimul loc ce asigură prezența în SuperLigă și sezonul viitor, Dinamo și FC Botoșani sunt pe locurile de baraj, în timp ce FC Voluntari și FCU Craiova sunt în liga secundă! Fiecare gol marcat schimbă însă, practic, ierarhia în subsolul clasamentului.

Nicio schimbare în cele două formații, la reluarea partidei. Nistor are o ocazie mare de gol în min.57, dar reluarea sa cu efect din marginea careului șterge transversala porții lui Fernandez! Gertmonas salvează cu un reflex uluitor din fața lui Matricardi, în min.61! A fost cea mai mare ocazie de gol a gazdelor de până acum. Fernandes scoate extraordinar șutul lui Roguljic, în min.77, după un contraatac în viteză al clujenilor! Încă o ocazie mare de gol, pentru cei de la Voluntari de această dată în min.78, la reluarea cu capul a lui Nemec din apropierea careului mic! Vali Gheorghe trimite imparabail în poartă, în min.80, dar golul este anulat pentru offside! Patru mădificări la U Cluj, în min.84: au intrat Roger, Chintes, Mitrea și Doukoure, au ieșit Silaghi, Bic, Gheorghe și Roguljic. Intră și Anselmo, la U Cluj, în min.89, în locul lui Nistor. Șase minute de prelungire pentru acest meci. Final de meci!

Rezultate ultima etapă play-out:

  • Dinamo – UTA 2-0
  • Poli Iași – Petrolul 2-0
  • Voluntari – U Cluj 0-1
  • Craiova – Hermannstadt 1-3
  • Oțelul – Botoșani 2-0

În urma acestor rezultate, U Cluj a terminat pe locul 4 în play-out, Poli Iași va juca sigur și în sezonul următor în primul eșalon fotbalistic al țării. Dinamo și Botoșani vor trebui să joace meciuri de baraj cu echipele din liga secundă, în timp ce Voluntari și FC U Craiova au retrogradat.

Barajul pentru Conference League

Oțelul joacă pe 15 mai finala Cupei României Betano, cu Corvinul (Liga 2), iar dacă va câștiga trofeul va merge în preliminariile Europa League, iar ”Șepcile roșii” vor  juca direct barajul cu locul 3 din play-off.

În cazul în care Corvinul ar câștiga Cupa României Betano, dar nu va avea dreptul să joace în cupele europene, locul din Europa League va fi preluat de echipa de pe locul 2 din play-off, locul 3 va merge în Conference League, iar locul 4 va da baraj cu câștigătoarea barajului din play-out, Oțelul sau U Cluj, pentru al doilea loc din Conference League.

Te-ar putea interesa și: