U-BT Cluj a spulberat CSM Oradea, în primul meci al finalei LNBM

 

U-BT Cluj a făcut, duminică, o adevărată demonstrație de forță în primul meci al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin. Primul meci al seriei dintre cele două mari rivale a fost, practic, fără istoric, campioana en-titre impunânduse la nu mai puțin de 31 de puncte diferență, scor 95-64!

Fără meci oficial jucat în ultimele două săptămâni, clujenii au început perfect meciul, încheind primul sfert la opt puncte în față, 25-17. „Studenții” au controlat și al doilea sfert, astfel că la pauză tabela arăta un avantaj de 12 puncte pentru U-BT: 43-31.

În sfertul trei, Mokoka și Guzman au făcut spectacol în atac, clujenii intrând îanintea ultimelor 10 minute cu un avantaj confortabil de douăzeci de puncte, 70-50. Sportivii antrenați de Mihai Silvășan n-au lăsat nicio șansă adversarilor până la final, mai mult, au mărit diferența de pe tabelă la 31 de puncte, 95-64.

Cei mai buni jucători de la gazde: Karel Guzman (21 de puncte, 4 recuperări), Patrick Richard (18 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), Bryce Jones (12 puncte, 3 pase decisive) și Emi Cățe (10 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive).

De la orădeni s-au remarcat Kris Richard (13 puncte, 7 recuperări) și Bobe Nicolescu (12 puncte, 3 recuperări).

Următorul meci al seriei se va juca marți, 14 mai, tot în BTarena, cu începere de la ora 19.00.

 

Te-ar putea interesa și: