U-BT Cluj, cu mâna pe un nou titlu de campioană a României!

 

U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe CSM CSU Oradea cu scorul de 74-69 (22-26, 14-16, 18-13, 20-14), marţi seara, pe teren propriu, în al doilea meci al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin.

Vicecampioana a dominat prima jumătate a partidei şi avea un avans de şase puncte pe tabelă după 20 de minute, 42-36. ''U'' a reuşit să întoarcă scorul şi să se impună, după un final destul de strâns.

”Este o victorie importantă, conducem cu 2-0. Nu contează scorul obținut. Evident că nu mă așteptam la o diferență atât de mare astăzi, cum a fost duminică. Le-am spus asta băieților. Jocul nostru ofensiv nu a funcționat extrem de bine. În apărare am reușit în repriza a doua să câștigăm niște mingi și să nu îi lăsăm să marcheze coșuri ușoare. De altfel, au înscris doar 69 de puncte, ceea ce este foarte bine. Trebuie să corectăm niște lucruri și să avem altă mentalitate dacă vrem să câștigăm la Oradea. Va fi mult mai greu, trebuie să arătăm altă față și să nu mai pierdem lupta la recuperări. Indiferent cum ne simțim sau ce se întâmplă în ziua respectivă, trebuie să găsim soluții să învingem”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania, la finalul meciului.

 ”A fost un meci mult mai greu, ne așteptam. Sincer, diferența de 31 de puncte din primul meci nu este cea reală între cele două echipe. Ei sunt o formație foarte bună, vor lupta până la capăt. Noi ne-am păstrat cumpătul și am găsit soluții în situațiile grele. Nu mă gândesc la lupta pivoților, eu vreau să îmi fac treaba cât se poate de bine și acolo sub coș e locul meu de acțiune. Știm că ne-am fructificat șansele de acasă, dar ne așteptăm la un meci mult mai greu la Oradea. Ne vom analiza greșelile, pentru a oferi un joc pe măsură la Oradea”, a spus și Emanuel Cățe, jucătorul campioanei României”


MVP-ul campionilor a fost Emanuel Căţe, cu 18 puncte, 8 recuperări şi 3 pase decisive. Andrija Stipanovic a contribuit cu 13 p, 5 rec, Dennis Jerome Seeley Jr a adăugat 10 p, 6 pd, iar Bryce Jones, 10 p, 5 rec, 3 pd.

De la orădeni s-au evidenţiat Kristopher Jameil Richard, 16 p, 6 rec, Donatas Tarolis, 10 p, 6 rec, şi Cătălin Baciu, 10 p, 9 rec.

''U'', care câştigase primul meci cu 95-64, are 2-0 la general.

Finala se joacă după sistemul cel mai bun din şapte partide, următoarele două fiind programate la Oradea, pe 18 şi 20 mai.

Te-ar putea interesa și: