U-BT Cluj s-a instalat pe primul loc în LNBM

U-BT Cluj a câștigat, sâmbătă, partida cu Dinamo, de la București, din etapa a cincea a Ligii Naționale de Baschet Masculin, reușind a patra victorie în campionat și a șasea pe plan intern.

Dinamoviștii au început perfect meciul și conduceau deja cu 8-0 după nici două minute. Clujenii au revenit în joc, reducând diferența la doar trei puncte după o seriereușită de Stipanovic. Dinamo a revenit în prim plan, iar sfertul s-a încheiat 24-18 în favoarea gazdelor.

S-au făcut din nou opt puncte pe tabelă în favoarea lui Dinamo la înceutul sfertului doi, 32-24. În cele din urmă s-a intrat la pauză cu 40-34 pentru gazde, campioana nereușind un joc prea strălucit.

Lucrurile s-au schimbat însă radical în sfertul trei, în care jucătorii lui Mihai Silvășan au făcut vraiște defensiva gazdelor, adjudecându-și cele 10 minute cu un uluitor 29-7, astfel că tabela arăta înaintea ultimului sfert 63-47 pentru clujeni!

În ultima parte a meciului, U-BT n-a mai forțat permițând dinamoviștilor să se mai apropie pe tabelă, însă nu îndeajuns ca să le pericliteze victoria. Scor final 78-71 pentru U-BT.

Principalii marcatori ai clujenilor au fost: Patrick Richard (15 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), Mihai Măciucă (13 puncte, 5 recuperări) și Adam Mokoka (11 puncte, 2 recuperări). De la Dinamo, s-au remarcat Zarko Djuric (22 de puncte, 5 recuperări) și Andrei Mandache (12 puncte).

În etapa următoare, U-BT Cluj va primi vizita celor de la CSM Târgu Jiu, iar la mijlocul săptămânii, clujenii vor evolua împotriva lui Buducnost, în runda a patra din grupele EuroCup.

Te-ar putea interesa și: