”Moțul” Sabău a dat șah ”Regelui” Hagi. Punct important cucerit de ”Șepcile roșii” în fața campioanei României

Duelul celor doi componenți ai Generației de Aur a fotbalului românesc, Ioan Ovidiu Sabău și Gheorghe Hagi, s-a încheiat nedecis, după ce Farul și U Cluj au remizat, scor 1-1 (0-1), într-un meci desfășurat la Ovidiu, în cadrul etapei a 13-a din SuperLigă. ”Șepcile roșii” au reușit, astfel, al zecelea meci consecutiv în deplasare fără înfrângere în SuperLigă, după o nouă evoluție foarte bună, de această dată chiar împotriva campioanei României.

Golurile partidei au fost reușite de Câmpanu, în prima repriză, Mazilu reușind golul egalizator la mijlocul reprizei secunde.

Echipele de start:

Farul: Aioani – Sârbu, Boli, Larie, Kiki – Băluță, Artean, Grameni –Mazilu, Munteanu, Budescu

U Cluj: Iliev – Oancea, Masoero, Mitrea, Chipciu – Doukoure, Bic – Câmpanu, Nistor, Stoica – Popa

Gazdele încep în forță, și au prima ocazie în minutul 3, când șuturile succesive ale lui Artean și Budescu au fost blocate de apărătorii clujeni. GOOOOOOL U Cluj! CÂMPANU reia în plasa pe colțul lung, în min.16, după o eroare mare a portarului Aioani, care a luftat în mijlocul careului după o pasă înapoi a lui Grameni! 0-1! Mazilu a reluat frumos spre poartă, în min.21, dar Iliev a reținut cu siguranță. Șut puternic trimis de Chipciu, în min.40, însă mingea a trecut mult peste transversala porții lui Aioani. Ocazie mare de gol a gazdelor, în min.42, când șutul lui Budescu a trecut la câțiva centimetri de buturile clujene. Istvan Kovacs a pus capăt primei reprize.

Ioan Ovidiu Sabău face, la pauză, prima modificare în formația sa: Miron în locul lui Masoero. Gazdele au posesia mingii, dar nu reușeșsc să se apropie periculos de careul Universității. Dublă schimbare la U Cluj, în min.59: au intrat Vali Gheorghe și Simion, au ieșit Câmpanu și Popa. GOL Farul! Băluță restabilește egalitatea în min.66, cu un șut din mijlocul careului, după o deschidere magistrală a în adâncime reușită de Budescu! 1-1! Stoica reia pe lângă poartă, în min.68, cu un șut din afara careului.  Vali Gheorghe își putea duce echipa în avantaj în minutul 70, dar acesta s-a încurcat în minge într-o poziție ideală! O nouă schimbare la U, în min.78: debutul olandezului Manu, care îl înlocuiește pe Doukoure. Iese și Ianis Stoica, în min.80, înlocuit de Szilaghi. Patru minute de prelungire a partidei arătate de la margine. Reluare defectuoasă la poartă a lui Artean din marginea careului mic, în min.90+2! Final de meci

În urma acestui rezultat, U Cluj rămâne, provizoriu, pe locul 8 în SuperLigă, cu 16 puncte, la trei puncte de ultimul loc de play-off. Etapa următoare, clujenii vor juca pe 30 octombrie, tot în deplasare, cu FC Botoșani. Va urma apoi Derby de Cluj, cu CFR, în Cupa României, meci care se va disputa pe 2 noiembrie pe Cluj Arena, de la ora 20.30.

Te-ar putea interesa și: