Tamara Korpatsch noua campioană la Transylvania Open! Gabriela Ruse a terminat finala într-un picior

Finala Transylvania Open de la Cluj a fost câștigată de germana Tamara Korpatsch , care a învins-o pe Gabriela Ruse în două seturi, 6-3 și 6-4. Jucătoarea din România a început perfect finala, conducând cu 3-0. Lorpatsch a echilibrat apoi setul, iar la scorul de 3-4 pentru adversară, românca a solicitat un time-out medical pentru a primi îngrijiri la piciorul stâng. Ruse a strâns din dinți și a continuat setul, adjudecat de jucătoarea din Germania.

Setul al doilea a debutat cu o nouă întrerupere pentru jucătoarea româncă, care se mai oprise de două ori în timpul unui game. Cu vizibile probleme la picior, Ruse a revenit de la 5-2 până la 5-4, dar a trebuir să se recunoască învinsă de Tamara Korpatsch..

Pentru parcursul de la Transylvania Open, Gabriela Ruse și-a asigurat un cec în valoare de 20.226 de dolari și 180 de puncte în clasamentul WTA, unde va urca până pe poziția 127.

În cealaltă finală a turneului desfășurat în BT Arena din Cluj, perechea britanico-elveţiană Jodie Burrage/Jil Teichmann a câştigat titlul în proba de dublu a Transylvania Open, după ce a învins în finală cuplul Leolia Jeanjean (Franţa)/Valeria Strahova (Ucraina), cu 6-4, 6-1.

Burrage şi Teichmann s-au impus după 66 de minute.

Pentru Burrage este primul titlu WTA, în timp ce pentru Teichmann este al doilea titlu WTA la dublu, după cel obţinut în 2021 la Hamburg, alături de Jasmine Paolini. Ea a mai disputat două finală la Lexington (2020) şi la Berlin (2022).

Învingătoarele s-au ales cu un cec 12.447 de dolari şi 280 de puncte WTA al dublu.

Transylvania Open a oferit premii totale de 259.303 dolari.

Te-ar putea interesa și: