Schimbare de calendar pentru Transylvania Open! Turneul de la Cluj s-a mutat în februarie

 

Transylvania Open a obținut o nouă poziție în calendarul Woman’s Tennis Association (WTA) și revine în BT Arena la mai puțin de cinci luni de la încheierea ultimei ediții. Cea de-a patra ediție a turneului de tenis din Cluj-Napoca va avea loc în perioada 3-11 februarie 2024, la începutul sezonului competițional, imediat după Linz Open, turneul din Austria WTA500. Este o schimbare, susțin organizatorii, care îi oferă turneului o poziție mai avantajoasă, cu șanse mari de a trage la Cluj și mai multe nume mari ale tenisului mondial feminin.

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250: ”Este o mișcare strategică și suntem extrem de fericiți că am reușit să o implementăm. Prin plasarea noastră la începutul calendarului, după Australian Open, vom fi printre primele turnee din circuit, sporind șansele noastre de a aduce la Cluj jucătoare valoroase. Prin programarea evenimentului după alte competiții din aceeași zonă, oferim jucătoarelor posibilitatea de a continua seria de turnee în Europa. În plus, la început de an, jucătoarele sunt într-o formă mai bună și determinate să acumuleze rapid cât mai multe puncte pentru a-și asigura o poziție puternică în clasament. Sperăm să ne menținem și în viitor această poziție avantajoasă.”

Cea de-a patra ediție a turneului de tenis din Cluj-Napoca va avea loc tot în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. Meciurile se vor juca indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis care vor fi amenajate. În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 280 de puncte WTA și premii în valoare de 267,082$. În plus, tabloul de calificări va avea 24 de jucătoare.

Cele trei ediții Transylvania Open WTA 250 de până acum au fost organizate în luna octombrie, înainte de WTA Finals. În 2021, titlul a fost câştigat de estoniana Anett Kontaveit, după o finală cu Simona Halep, în 2022 s-a impus rusoaica Ana Blinkova, iar anul acesta a câştigat germanca Tamara Korpatsch, după o finală cu Gabriela Ruse.

Transylvania Open a fost desemnat cel mai bun turneu WTA 250 al anului 2022.

Te-ar putea interesa și: