Petrolul - CFR Cluj, în SuperLigă | Mutu: ”Suntem o echipă mare și trebuie să arătăm asta și în meciurile din deplasare”

 

CFR Cluj joacă sâmbătă cu Petrolul Ploiești, într-un meci din cadrul etapei a 24-a din SuperLigă. Va fi a două prezență a lui Adrian Mutu pe banca tehnică a feroviarilor, care a declarat, vineri, că se gândește doar la victorie în partida cu Petrolul.

”Întâlnim o echipă redutabilă acasă, joacă foarte bine pe teren propriu, o echipă bătăioasă. Ne așteaptă un meci dificil, suntem conștienți de asta, dar, bineînțeles, dorim să-l câștigăm. Au patru victorii din șase pe teren propriu, joacă foarte bine pe faza de apărare, au în componență și jucători care pot face diferența în atac, așa că trebuie să fim foarte concentrați.

Îmi doresc de la echipa mea să joace la fel și meciurile din deplasare, precum cele de acasă. Suntem o echipă mare, suntem o echipă puternică și ar trebui să arătăm asta și departe de suporterii noștri.

Sincer, nu a fost o euforie după meciul cu Voluntari, am fost doar mulțumiți de rezultatul final, bucuria de după terminarea meciului, euforie e mult prea mult spus. CFR este învățată să câștige astfel de meciuri, iar jucătorii trebuie, și cred că sunt cu picioarele pe pământ. Am trecut de această victorie, ne-am antrenat bine această săptămână.

Am început să cunosc mai bine lotul și pot să spun că toți sunt foarte concentrați la fotbal, e un grup antrenabil și n-am niciun un fel de probleme. Și asta-mi place, trebuie să fe concurență, ca la orice echipă de nivelul acesta. De aceea cred că antrenamentele trebuie să fie competitive, iar jucătorii să creadă fiecare în șansa lui, pentru că îmi place să cred că sunt un antrenor corect și-mi place să dau șanse fiecărui jucător. Ttrebuie să fie pregătiți, să intre oricând în primul 11.

Trebuie să ne gândim la lista de jucători pe care o avem, știți foarte bine că avem mulți jucători străini. Evaluări facem tot timpul, dar dacă avem ocazia să mai luăm un jucător care ne place acum pe finalul perioadei de transferuri, pe posturile pe care noi credem că ar trebui îmbunătățite, de ce nu?

Dacă ar apărea oferte frumoase pentru Manea m-aș bucura și eu, s-a vorbit de interesul unor formații ca și Galatasaray, dar nu sunt încă asemenea oferte, de aceea Cristi ar trebui să se concentreze pe jocurile noastre, să-și continue evoluțiile bune. El a fost și este, desigur, și o soluție pentru echipa națională și trebuie să se gândească la lucrul acesta.

Aly Abeid este jucătorul nostru, să vedem dacă-l putem aduce la Cluj imediat, vom vedea. Trebuie să ne gândim și la situația lui Camora care are niște ărobleme medicale, iar Mamic, un jucător de care mie-mi place, poate fi o soluție în continuare pe partea stângă.

Otele este un jucător care produce fotbal la ora actuală, dă goluri, și este probabil un jucător interesant pentru multe echipe, dar e un aspect care pe mine mă interesează mai puțin, și nici nu vreau să vorbesc despre eventualele oferte pe care jucătorii le au, dar le transmit prin intermediul dumneavoastră să rămână concentrați pentru că cel mai important lucru pentru ei este acum CFR Cluj. În momentul în care o să văd că sunt distrași de astfel de lucruri, va intra altcineva în locul lor, jucători care sunt cu mintea și cu inima la CFR”, a spus Adrian Mutu, la conferința de presă susținută vineri/

Deac: ”Va trebui să legăm victorii, să devenim o forță”

”Va fi un meci dificil ținând cont că au și ei șanse foarte mari la play-off. Noi vrem să câștigăm, să ținem aproape de FCSB. Cred că va fi un joc frumos, deschis. Suntem o echipă care, după cum vedeți, atacăm, ne creăm multe ocazii de a înscrie, cred că va fi o partidă frumoasă.  Am avut probleme până acum în meciurile din deplasare, dar dacă vrem să fim acolo sus ar trebui să câștigăm și aceste meciuri, va trebui să legăm victorii, să devenim o forță, să câștigăm peste tot unde vom merge”, a spus și Ciprian Deac, înaintea meciului cu Petrolul.

Confruntarea dintre Petrolul și CFR Cluj are loc sâmbătă, la Ploiești, cu începere de la ora 17.00.

Te-ar putea interesa și: