CFR a spulberat-o pe ”U” în Derby de Cluj! 4-0, după meci în care feroviarii s-au distrat cu apărarea”Șepcilor roșii”!

 

CFR a câștigat fără emoții derby-ul cu U Cluj și, mai mult, la un scor categoric. Echipa feroviară a început în trombă meciul și a deschis scorul încă din minutul 2, prin Muhar, la capătul unei faze fixe excelent lucrate pe traseul Camora – Kresic. U Cluj acuză șocul primirii golului încă din startul meciului, în timp ce echipa din Gruia zburdă pe teren și mai ratează două ocazii uriașe de gol prin Bîrligea și Otele. Logic, vine și golul doi în poarta lui Iliev, în minutul 41 prin același Bîrligea care sparge ghinionul de până atunci. 7-1 a fost scorul marilor ocazii ale primei reprize!

Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău începe excelent repriza secundă. Fossati trimite în bară, dar cei care înscriu sunt tot cei de la CFR care s-au mulțumit doar să contraatace în partea a doua a meciului. Otele a reușit dubla în minutele 77 și 86, iar echipa feroviară a tranșat cu 8-3 disputele din acest sezon cu U Cluj!

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava - Boben, Kresic, Ilie - Krasniqi, Muhar, Tachtsidis, Camora - Otele, Bîrligea, Avonou 

U Cluj: U Cluj: Iliev - Peteleu, Masoero, Mitrea, Vătăjelu - Doukoure, Fossati, Chipciu - Manu - Stoica, Popa 

Atmosferă extraordinară pe stadionul din Gruia înainte de startul partidei. GOOOOOOOL CFR! MUHAR înscrie în minutul 2 după o fază fixă, centrare Camora și recentrare a lui Kresic, reluând imparabil cu capul sub bară din mijlocul careului! 1-0! CFR a început mult mai bine Derby de Cluj și atacă în permanență poarta Universității. Ocazie mare de gol pentru CFR, în min.14, la șutul lui Otele respins greu de Iliev în bară! Bîrligea șutează violent în transversala porții lui Iliev, în min.24, la capătul unui contraatac extrem de rapid al feroviarilor! Ocazie uriașă de gol pentru CFR! Doukoure trimite mult peste poartă din afara careului, în min.27. O nouă ocazie mare de gol ratată de Bîrligea, în min.29, Iliev a avut o intervenție formidabilă în fața atacantului feroviar rămas liber în marginea careului mic! Popa reia în fața porții, dar Sava reține cu siguranță balonul. Stoica trimite în plasă, în min.34, dar reușita sa este anulată pentru un offside la Manu. Avounou trimite puternic de la 18 m, dar mingea trece la un metru peste transversală! Sava respinge în corner șutul trimis pe colțul scurt din apropeiere de Stoica, în min.37. Alb-negrii atacă mult mai consistent spre poarta adversă. GOOOOOOOOL CFR! BÎRLIGEA trimite imparabil în plasa porții Universității, în min.41, după o pasă excelentă a lui Avounou! 2-0! Patru minute suplimentare pentru prima repriză. Finalul primei părți a Derby-ului de Cluj, una dominată uneori autoritar de CFR.

Cîmpanu îl înlocuiește pe Manu, la U Cluj, în startul reprizei secunde. Ocazie mare de gol a lui Stoica, în min.52, care a reluat cu capul la câțiva centimetri de bara porții lui Sava. Fossati trimite în bară, în min.63! Uriașă ocazie de gol ratată de U Cluj, care domină partea a doua a jocului, în timp ce echipa din Gruia care se mulțumește doar să contraatace ori de câte ori are ocazia. Ioan Ovidiu Sabău face o triplă schimbare, în min.73: au ieșit Fossati, Stoica și Peteleu, au intrat Ilie, Silaghi și Vali Gheorghe. Șut bun trimis de Avounou de la distanță, în min.76, dar mingea trece peste transversală. GOOOOOOOL CFR! OTELE înscrie pe contraatac, în min.77, pe lângă Iliev ieșit în întâmpinare! 3-0! Excelent assist reușit de Krasniqi. Iliev scoate cu un efort extraordinar balonul trimis de Otele, în min.79, după un nou contraatac în viteză al feroviarilor! U Cluj are probleme serioase în defensivă. GOOOOOOOOL CFR! OTELE face ”dubla” în min.86 cu un șut din mijlocul careului! 4-0! Popa ratează o ocazie uriașă de a înscrie golul de onoare pentru U în min.89, însă acesta a reluat total defectuos din câțiva metri pe lângă poartă! Trei schimbări făcute și de Andrea Mandorlini, în min.90: au intrat Deac, Juricic și Cvek, înlocuindu-I pe Otele, Bîrligea și Tachtsidis. Încă patru minute suplimentare pentru Derby de Cluj. Ratare incredibilă a lui Juricic în min.90+3 cu poarta goală în față! Manea își face revenirea la CFR, în min.90+4, după o perioadă lungă de absență datorată unei accidentări.

În urma acestui rezultat, CFR Cluj își consolidează poziția secundă în SuperLigă, la cinci puncte în spatele liderului FCSB, în timp ce U Cluj a căzut de pe locurile de play-off până pe poziția a 8-a.

Te-ar putea interesa și: