Derby de Cluj | Mandorlini, încrezător în victoria echipe sale: ”Bucuria victoriei din tur n-am simțit-o nici în Derby della Madonnina!”

 

CFR și U Cluj joacă joi în Derby de Cluj, un meci așteptat cu sufletul la gură și de antrenorul feroviarilor Andrea Mandorlini. La conferința de presă de dinaintea marii confruntări, Andrea Mandorlini a recunoscut că victoria din turul SuperLigii, 4-3 pe Cluj Arena, i-a produs o satisfacție uriașă, una care a depășit bucuria marilor derby-uri jucate în Italia atât ca jucător cât și ca antrenor.

Antrenorul italian al celor de la CFR Cluj spune că nu se gândește decât la victorie în derby-ul cu Universitatea Cluj, și a comparat această confruntare cu marile derby-uri jucate de el în Italia. Mai mult, Andrea Mandorlini a recunoscut că satisfacția pe care a simțit-o după victoria din tur de pe Cluj Arena nu se compară nici cu bucuria de după victoriile din derby-urile orașului Milano.

”Cum îi spune și numele, e un derby. E o partidă foarte importantă, este și finalul sezonului, și noi trebuie să arătăm foarte bine. Eu le spun mereu jucătorilor în vestiar că asemenea confruntări nu se joacă, ci se câștigă.

E important să încheiem acest an cu bine, pe lângă asta, din păcate, am trecut printr-o perioadă în care am pierdut niște puncte din cauza arbitrilor, nu mai departe de ultimul meci cu Sepsi. Eu cred că echipa asta merita mai mult. Nu suntem mulțumiți, e normal, n-am câștigat de mult vreun meci, dar asta s-a întâmplat și din alte cauze externe.

Sper să câștigăm meciul de joi, ne dorim mult asta, sunt sigur că va fi un meci dificil, un meci disputat, însă vă asigur că toți ne gândim doar la victorie. Presiunea, cu siguranță, va fi și pe noi, însă sper să transformăm această presiune și această supărare că n-am câștigat demult îăn ceva pozitiv pe teren. Fiecare meci are povestea sa, am avut și noi șansa în multe meciuri să facem 2-0 sau 3-0 și să închidem meciul, însă n-am reușit, dar joi trebuie să credem în ceea ce este această echipă, în valoarea ei, în ceea ce am pregătit, să avem intensitate pentru că calitate avem, să dăm totul pentru a câștiga.

S-a tot vorbit despre demiterea mea, știu asta, dar suntem pe locul doi imediat după FCSB, vedem ce va fi. E important că stăm bine în clasament, vom încerca să trecem peste această perioadă, va fi o perioadă de pauză apoi, vom vedea în ianuarie ce va mai fi, dar până atunci mă preocupă doar meciul de joi.

Într-un asemenea derby orice discuție despre prime e în afara discuției, sunt meciuri în care trebuuie să dai totul pentru a câștiga. Sigur, e important și aspectul financiar, acesta a fost însă ultimul pentru mine și sper că și pentru jucători.

Mesajul nostru pentru suporteri este că vom da totul pe teren cu siguranță, așa cum a fost și în meciul tur. Vom încerca să câștigăm acest meci. Am jucat în multe derby-uri în cariera mea de jucători, în derby-ul orașului Torino, la Genova și la Milano. Cel de la Milano, Derby della Madonnina, e unul special, dar vreau să vă spun că meciul tur câștigat cu U Cluj e unul pe care o sa mi-l amintesc cu drag toată viața. Cu siguranță va rămâne una dintre serile foarte frumoase ale mele, cred că e cea mai frumoasă victorie de când am venit aici la Cluj, la fel ca și cupa și campionatul câștigate în urmă cu un deceniu. Cum spuneam, am jucat multe derby-uri la viața mea, dar bucuria ce mi-a dat-o victoria din meciul tur cu U Cluj nu mi-a dat-o nici victoria în Derby della Madonnina!”, a spus Andrea Mandorlini, înainte de meciul cu U Cluj.

Confruntarea dintre CFR Cluj și U Cluj se va disputa pe stadionul din Gruia, cu începere de la ora 19.45.

Te-ar putea interesa și: