Când poate spera România la o nouă medalie la Jocurile Olimpice de iarnă? VEZI ce spune Ministrul Sportului

Ministrul Sportului, Eduard Novak a declarat că abia peste peste 10-15 ani România poate spera la o nouă medalie olimpică la Jocurile Olimpice de iarnă, şi asta doar în condiţiile în care în următorii 4-5 ani se va investi în infrastructură şi în cluburile de copii şi juniori.

El a spus că România, care a obţinut o singură medalie olimpică la Jocurile de iarnă, la ediţia din 1968, la Grenoble, are nevoie de infrastructură sportivă pentru sporturile de iarnă la nivelul întregii ţări şi nu doar zonal, cum se întâmplă acum în cazul hocheiului sau biatlonului, pentru a exista o bază de selecţie mai mare. El a dat exemplul Ungariei, care a ajuns în 20 de ani să aibă campioni mondiali în sporturile de iarnă în urma investiţiilor făcute.

„Pentru asta avem nevoie în România de minimum 10 patinoare în diferite localităţi. Vorbim de Cluj, Iaşi şi în marile oraşe, iar pe lângă patru-cinci echipe de copii şi juniori şi să existe şi echipă mare. Tot în aceste localităţi să înceapă dezvoltarea patinajului artistic şi a patinajului viteză. Am avea nevoie de două patinoare de viteză în România şi cred că dacă aceste investiţii se vor realiza în următorii patru-cinci ani, atunci peste 10-15 ani cred că România ar putea participa cu o delegaţie similară ca la Jocurile Olimpice de vară şi spera la câteva medalii olimpice. Nu este complicat, primul pas este legat de infrastructură, investiţii în rândul copiilor şi juniorilor şi în antrenori şi sigur vor veni şi rezultatele”, a declarat Novak într-un interviu pentru Agerpres.

România va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie) cu 22 de sportivi, la sanie, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză.

Te-ar putea interesa și: