Visul frumos s-a terminat! U-BT Cluj, eliminată de ”Leii” din Londra în sferturile de finală ale EuroCup!

 

U-BT Cluj, campioana României, a pierdut, scor 79-91, meciul din sferturile de finală ale EuroCup, disputat miercuri seara în BT Arena, contra echipei britanice London Lions, punând punct astfel unui parcurs extraordinar din actualul sezon al competiției.

Englezii au început în forță primul sfert, având chiar 10 puncte avans pe tabela de marcaj, scor 12-22. U-BT a încercat să facă față puternicului adversar, dar primele 10 minute s-au încheiat cu un avantaj de 11 puncte pentru Lions. Disputa s-a echilibrat în debutul celui de-al doilea sfert când apărările celor două echipe au făcut legea în teren, astfel că am asistat la puține puncte reușite de ambele părți. Clujenii au reușit să se apropie la un moment dat la cinci puncte, scor 26-31, dar londonezii au refăcut rapid diferența de 11 puncte prin excelente aruncări de la mare distanță. Clujenii s-au apropiat cel mult la 14 lungimi până la pauză, iar pe finalul sfertului tabela a indicat 37-51.

Jocul a continuat în aceeași notă și în sfertul trei, echipele intrând în ultimele 10 minute ale sferturilor cu 60-74 pe tabelă, în favoarea englezilor.

În ciuda eforturilor, clujenii n-au reușit să se apropie prea mult de adversari, iar London Lions a reușit în cele din urmă să câștige cu 79-91 și va juca în semifinalele EuroCup pentru prima dată în istorie.

Bryce Jones a fost cel mai bun jucătorilor campioanei României, cu 23 de puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări și 4 mingi pierdute, urmat de Mareks Mejeris și DJ Seeley, fiecare cu câte 15 puncte reușite.

Sam Dekker a fost cel mai eficient jucător al londonezilor, cu 21 de puncte și 6 recuperări, urmat de David Nwaba (13 puncte, 8 recuperări, 4 intercepții, 5 mingi pierdute) și Josh Sharma (12 puncte, 7 recuperări).

În acest sezon al EuroCup, U-BT Cluj a reușit o performanță extraordinară terminând grupa preliminară pe locul doi, cu 13 victorii și doar 6 înfrângeri.

Te-ar putea interesa și: