Ioan Ovidiu Sabău: ”În play-out nu o să vadă nimeni meciuri bune, spectaculoase. E prea mare presiunea!”

 

După ratarea calificării în play-off, Universitatea Cluj începe, vineri, o nouă bătălie, cea din play-out, acolo unde, spune antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, fiecare echipă ar trebui să aibă ca prim obiectiv salvarea de la retrogradare, înaintea celorlalte obiective precum calificarea la barajul pentru Europa sau câștigarea Cupei României U Cluj va deschide seria celor nouă finale din play-out cu ultima clasată în SuperLigă la finalul sezonului regulat, FC Botoșani, echipă care încă speră la salvarea de la retrogradarea în liga secundă.

”Cred că am reușit să depășim perioada de după meciul cu Voluntari, în ultimele două zile am tot insistat pe asta. N-avem ce face, asta e viața noastră, meseria noastră, cu bune și rele, trebuie să mergem înainte. Avem nouă finale în față și nu e momentul să stăm să ne gândim mult la ce s-a întâmplat. Trebuie să ridicăm capul sus. Mergem înainte! Să muncim mai mult, să învățăm din greșeli, să fim afectați, dar atunci când intrăm în teren să existe acea voință și concentrare, și să înțelegi ce poți pierde.

Jucătorii cred că au capacitatea să se motiveze. Ne lipsesc doi jucători importanți, Bic e suspendat, și Chipciu. Restul sunt pregătiți. Trebuie să luptăm. Avem contracte, suntem plătiți.trebuie să fim foarte responsabili. Să fim conștienți că putem ajunge pe loc de baraj pentru Conference League, avem Cupa României. Asta îmi doresc și asta am transmis și jucătorilor. Cred că la ce jucători avem, trebuie să-ți fixezi astfel de obiective. Trebuie ca lumea să vadă pasiune în tot ce facem, determinare, multă, foarte multă voință și să-ți dorești foarte mult. Am mai spus-o, jucători avem, dar trebuie să facem o echipă. Și dacă ne vom obișnui să jucăm la nivelul ăsta, ne va ajuta anul următor.

Toți antrenorii echipelor din play-out cred că realizează cât de greu va fi anul acesta să te salvezi de la retrogradare. Ăsta cred că ar trebui să fie primul obiectiv, abia apoi să-ți spui că mergi mai sus, să te gândești la locul 7-8, să joci baraj și așa mai departe. Nu poți sta nicicum liniștit, eu ca antrenor nu pot face asta până cand matematic nu suunt salvat de la retrogradare, n-ai cum!

Cred că în play-out nu o să vadă nimeni meciuri bune, spectaculoase, asta e părerea mea. La fel a fost și anul trecut. E prea mare presiunea, nimeni nu riscă, vor fi meciuri foarte închise, pragmatism total, să nu primești gol... Îmi doresc foarte mult să câștigăm la Botoșani pentru că e foarte important începutul. La prima vedere, plecăm ca echipa favorită dar ei n-au abandonat încă nimic, luptă și au încredere că pot să prindă măcar un meci de baraj. Întâlnim o echipă bine organizată, un 3-5-2, se luptă pentru fiecare minge. De când a venit And one în iarnă, echipa chiar arată foarte bine din punct de vedere al atitudinii”; a spus, joi, Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul celor de la U Cluj, la conferința de presă de dinaintea confruntării de la Botoșani.

Partide dintre U Cluj și FC Botoșani se joacă vineri, cu începere de la ora 17.30, pe Cluj Arena. La debutul în play-out, U Cluj e pe prima poziție, cu 21 de puncte, în timp ce moldovenii sunt pe ultimul loc, 10, cu 11 puncte.

Te-ar putea interesa și: