Victorie uriașă pentru U Cluj la Arad!

Universitatea Cluj a învins-o pe UTA Arad cu scorul de 1-0 (0-0), vineri, în deplasare, într-o partidă din etapa a noua a Superligii de fotbal.

Unicul gol al partidei a fost reuşit de Daniel Popa (71), după un şut al lui Gabriel Simion respins de portarul Florin Iacob. ''U'' Cluj a jucat din min. 80 în zece oameni, după ce Alexandru Cîmpanu, aflat la meciul său de debut pentru ''şepcile roşii'', a fost eliminat din cauza faptului că l-a scuipat pe Denis Dumitraşcu. Gazdele au avut ocazii bune prin Cătălin Carp (21) şi Claudiu Micovschi (60), în timp ce ''U'' a ratat prin Ovidiu Bic (45), portarul, Iacob respingând în bară.

''U'' venea după cinci meciuri fără victorie în Superligă, trei egaluri şi două eşecuri. Ambele victorii ale clujenilor au venit în deplasare în acest sezon.

''U'' nu o mai învinsese pe UTA în deplasare în prima ligă din 26 noiembrie 1994, când câştiga cu 2-0.

Cele două echipe s-au întâlnit de 66 de ori în principala competiţie internă, de 31 de ori s-au impus arădenii, de 22 de ori a câştigat ''U'', iar alte 13 partide s-au terminat la egalitate.

În urma accestui rezultat, U Cluj a urcat, provizoriu, până pe locul 8 în clasamentul SuperLigii, și va juca etapa viitoare, pe Cluj Arena, cu CS Universitatea Craiova.

Te-ar putea interesa și: