Victorie la scor a CFR-ului cu Sepsi! Echipa din Gruia este la un punct de primul loc în SuperLigă!

CFR Cluj a ajuns la un singur punct în spatele liderului din SuperLigă, după o victorie concludentă în fața celor de la Sepsi, obținută joi seara în Gruia, într-o partidă restantă din etapa a cincea. Andrea Mandorlini a ales un prim 11 mult schimbat față de partida precedentă cu FC U Craiova, iar asta s-a văzut în evoluția echipei în prima repriză, când feroviarii nu și-au creat nicio ocazie mare de gol. Feroviarii au intrat, totuși, în avantaj la pauză, după un penalty transformat de Tachtsidis în minutul 41. Fața CFR-ui s-a schimbat total din minutul 62, când tehnicianul italian a mutat extrem de inspirat, introducându-i în teren pe Camora, Bîrligea și Otele, care au produs panică în careul oaspeților. De altfel, primii doi au și reușit să înscrie, în minutele 70 și 81, în timp ce Otele a dat pasa de gol pentru ultima reușită a CFR-ului.

Echipele de start:

CFR: Sava - L. Mihai, Mogoș, Ajeti, Kresic, Morgan - Muhar (cpt.), Tachtsidis, Cvek - Juricic, Jefte 

Sepsi: Niczuly (cpt.) - Aganovic, Bălașa, Kecskes, Fl. Ștefan - Oroian, Alimi, Francisco - I. Gheorghe, Debeljuh, Ștefănescu 

Andrea Mandorlini a făcut patru modificări în formula de start față de precedenta partidă cu FC U Craiova. La Sepsi este titular fostul golgheter al formației din Gruia, Debeljuh. CFR s-a instalat în jumătatea de teren a oaspeților, dar nu a reușit să se apropie periculos de poartă. Prima ocazie a meciului aparține celor de la Sepsi, prin Kecskes, în min.10, dar reluarea sa cu capul ăl găsește la post pe Sava. Aganovic șutează puternic din colțul careului, în min.27, dar mingea trece la distanță de poarta lui Sava. Nicio ocazie de poartă pentru CFR Cluj la jumătatea primei reprize! Juricic, în min.23, are prima oportunitate de gol pentru feroviari, dar șutul său este respins de Niczuly în corner. Penalty pentru CFR, în min.39, după ce Muhar a reluat spre poartă, dar mingea s-a lovit de mâna lui Aganovic, iar arbitrul Găman indică punctul cu var! Decizia este validată și din cabina VAR. GOOOOOOL CFR! TACHTSIDIS transformă impecabil lovitura de la 11 metri, în min.41! 1-0! Pauză în Gruia.

Nicio modificare în formația lui Andrea Mandorlini înainte de reluarea jocului. Juricic trimite pe lângă poartă, în min.47, dintr-o poziție bună de a înscrie. Ștefan trimite o ”bombă” de la 20 de metri, în min.51, dar mingea lovește transversala porții lui Sava! A fost cea mai mare ocazie de gol de până acum a meciului. Trei schimbări făcute de antrenorul CFR-ului, în min.62: au intrat Camora, Otele și Bîrligea, au ieșit Luca Mihai, Juricic și Jefte, ultimii doi cu o evoluție foarte modestă în acest meci. GOOOOOOOL CFR! CAMORA trimite în vinclul porții cu un șut superb din interiorul suprafeței de pedeapsă, în min.70. 2-0! Căpitanul vișiniilor este la a treia reușită în ultimele trei meciuri jucate! CFR și-a schimbat complet jocul după schimbările din minutul 62. Ocazie uriașă de gol irosită de Bîrligea și Otele, în min.80, dar Niczuly s-a opus excelent șuturilor celor doi atacanți! GOOOOOOOL CFR! BÎRLIGEA înscrie imparabil la colțul scurt cu un șut trimis puternic din mijlocul careului, în min.81, după un assist excelent al lui Otele! 3-0! Ștefănescu trimite peste poarta lui Sava, în min.84, dintr-o poziție excelentă! Schimbare la CFR, în min.85: a ieșit Tachtsidis, înlocuit de Deac. Ultima schimbare făută la echipa din Gruia, în min.89: a ieșit Cvek, a intrat Fică. Șutul lui Otele din apropierea porții este respins în corner de unul din fundașii lui Sepsi, în min.90+1. Final de meci.

Etapa următoare, echipa din Gruia va juca, la București, cu Dinamo. Meciul se va disputa duminică, de la ora 21.00.

Te-ar putea interesa și: