Victoria, unica variantă pentru CFR Cluj în meciul de la Hunedoara din Cupă. Mutu: ”Voi folosi cea mai bună formulă de echipă”

 

Cu șanse pur teoretice de a se mai implica în acest sezon pentru cucerirea titlului de campioană a României, CFR Cluj se concentrează pe obiectivele rămase, Cupa României și ocuparea unui loc de cupe europene în SuperLigă. Marți, la Hunedoara, fotbaliștii feroviari vor înfrunta echipa de Liga a II-a, Corvinul, în sferturile de finală ale competiției. Antrenorul Adrian Mutu spune că echipa sa va trata extrem de serios această confruntare. ”Este un meci greu, ne așteaptă o echipă omogenă, muncitoare , o echipă bună care a pus probleme și altor echipe în trecut, în Cupă”, a spus, luni, tehnicianul formației din Gruia, la conferința de presă de dinaintea meciului de la Hunedoara.

”Sper să-i capacitez pe jucători pentru meciul de la Hunedoara, să nu subestimeze adversarul. Ei știu importanța acestui meci. Cupa este unul dintre obiectivele clubului în acest an, și meciul trebuie tratat ca atare. Am vorbit încă de duminică despre acest joc și sper ca jucătorii să înțeleagă că este un meci dificil. Este un meci greu, ne așteaptă o echipă omogenă, muncitoare , o echipă bună care a pus probleme și altor echipe în trecut, în Cupă. Trebuie tratat foarte serios acest meci.

Știu, va fi stadionul plin, condițiile pe stadion nu sunt din cele mai bune, dar asta este situația acum acolo. Pentru ei e foarte important acest joc, unul de prestigiu. De aceea, trebuie să fim foarte atenți pentru că vor juca cu mare ambiție, și vor încerca să ne bată. Cum spuneam, trebuie tratat foarte serios acest meci, și trebuie mers la victorie.

Voi folosi cea mai bună formulă de echipă pe care o am la dispoziție. Cupa este un obiectiv al nostru și-l vom trata ca atare. Vor intra în primul rând băieții care sunt apți, cea mai bună formulă, de fapt, pe care o consider eu. Știk ce presiune este pe noi, dar trebuie să gestionaăm bine acest lucru.

Am repetat asta, titlul nu a fost printre obiectivele mele, a fost un obiectiv al clubului ca întotdeauna, dar în momentul de față, părerea mea, este foarte puțin probabil ca FCSB să mai piardă titlul anul acesta, chair dacă matematic se poate întâmpla orice. Cupa este însă în plan, este un obiectiv fundamental pentru noi, e clar că ne dorim să câștigăm trofeul.

Sut jucători care au acuzat niște probleme medicale și după meciul cu Sepsi. E normal, au și jucat multe meciuri până acum  și suntem limitați ca lot, și meciul trecut am avut trei jucători de la Academie. Nu vreau să caut scuze, vreau doar să spun că asta este situația în momentul de față, și că trebuie să facem tot ce putem, și mai bine, cu jucătorii care sunt.

Mă bucur că dau și fundașii goluri. Cum spuneam, în primele două etape din play-off am avut rezultate bune, am avut meciuri consistente. E păcat că nu am avut această iinspirație și pote mai multă concentrare în fața porții, pentru că ne-am creat foarte multe ocazii de gol. Dar, până la urmă, tabela vorbește întotdeauna. Trebuie să avem mai multă răutate în fața porții, și inspirație mai multă să reușim să marcăm, pentru la ce produce echipa n-am ce să le reproșez băieților. Vreau doar mai multă atenție, mai multă răutate, și mai mult noroc pentru atacanți, acolo în fața porții.

În ce privește pregătirea viitorului sezon, am discuții de câteva săptămâni cu cei din conducere. Avem câțiva jucători pe care-i urmărim. Știm că Otele se află în vizorul altor echipe, dar acum el ar trebui să se concentreze aici, pe evoluțiile sale di play-off, pentru că dacă va vrea să se transfere la o echipă importantă va trebui să joace bine în continuare, asta i-am spus și lui.

Cu Manea, sper ca cei de la club să o rezolve cumva, pentru că eu așa cred că știu sentimentul de apartenență pe care Cristi îl are față de club și îți dorește să continue aici. Bineînțeles, dacă va avea o ofertă mai bună și el va decide să plece nu e nicio problemă, dar sper ca el să rămână la CFR și sezonul viitor. Cu Sepsi a fost cel mai bun jucător, a făcut cel mai bun meci al său de când sunt eu la CFR. Se vede că a venit bine încărcat de la echipa națioanlă. Urmează acum să aibă continuitate, asta e cel mai important.

Ne consultăm. Încercăm să creionăm puțin profilul jucătorilor de care avem nevoie pentru a face o echipă și mai bună și mai competitivă pentru sezonul viitor”, a spus Adrian Mutu.

Manea: ”Vom trata foarte serios meciul de la Hunedoara”

”Cupa e un obiectiv foarte important pentru noi în acest sezon și vom trata foarte serios meciul cu cei de la Hunedoara. Sperăm să câștigăm și să mergem mai departe. E un trofeu până la urmă, și noi, aici, mereu am câștigat câte un trofeu an de an. Ne-am dorit și anii anteriori asta, dar jucam și în Europa, jucam din trei în trei zile și nu mai devenise un obiectiv important. Dar anul acesta, câștigătoarea Cupei României va merge în Europa League, în preliminarii, și, deci, este un obiectiv important.

Nu cred că lupta pentru titlu s-a încheiat. Mai sunt opt etape, se poate întâmpla orice. Într-adevăr, este o diferență destul de mare de puncte, dar am văzut multe până acum. Orice e posibil.

Nu știu cât de interesat e clubul Galatasaray de mine, sunt focusat acum doar pe meciul din cupă și ne gândim doar acolo. Acest lucru îl vom discuta la finalul sezonului. Am avut niște discuții cu patronul echipei în ce privește continuarea la CFR Cluj, dar acestea rămân între noi”, a spus și Cristian Manea, înaintea meciului din cupă.

Sfertul de finală împotriva celor de la Corvinul Hunedoara se va desfășura, marți, cu începere de la ora 19.30.

Sferturile de finală ale Cupei României:

  • Corvinul - CFR Cluj, mați, ora 19.30
  • FCU Craiova - FC Voluntari, miercuri, ora 18.00
  • U Cluj - FC Hermannstadt, miercuri, ora 21.00
  • Universitatea Craiova – Oțelul, joi, ora 19.30

Meciurile din sferturi se vor desfășura într-o singură manșă. Semifinalele se vor disputa pe 24 aprilie 2024, iar finala în data de 15 mai, la Sibiu.

Te-ar putea interesa și: