U Cluj, victorie muncită cu Poli Iași! Speranțe intacte pentru o participare în Europa!

 

U Cluj a câștigat fără să strălucească meciul cu Poli Iași, disputat miercuri pe Cluj Arena, și s-a îndepărtat decisiv de zona fierbinte a clasamentului. Cu această victorie, alb-negrii au în continuare speranțe pentru o clasare pe primele două locuri din play-out, lucru care le va permite să joace în barajul pentru calificarea în Conference League. Golul victoriei din meciul cu ieșenii a fost reușit, în min.53, de Popa, după un contratac rapid, la care a contribuit decisiv și pasa lui Silaghi.

Echipele de start:

U Cluj: Gertmonas - Oancea, Masoero, Thalisson, Chipciu - Silaghi, Simion, Bic, Roger - Roguljic, Popa
Rezerve: Gorcea, Peteleu, Chinteș, Pițian, Techereș, Grobry, Pănoiu, Gheorghe, Teșcan, Ilie, Anselmo, Chirilă

Poli Iași: Lung - Todoroski, Samayoa, Ilie, Garobbio, Ispas - Roman, Jatoba, Ștefanovici - Kabran, Buș
Rezerve: Ailenei, Niga, Martac, Katanec, Saghiri, Itu, Bettaieb, Mota, Harrison, Gheorghiță, Ciobanu, Allanzinho

La U Cluj este indisponibil Nistor, accidentat, în timp ce în poartă a revenit Gertmonas, în locul lui Gorcea. Oricum, mai multe modificări făcute de Ioan Ovidiu Sabău în formația sa, față de ultimul meci de la Galați. Foarte puțini spectatori în tribunele Cluj Arena.

Roguljic șutează din afara careului, dar ratează ținta, în min.5. Șutul lui Popa din mijlocul careului este blocat de apărarea ieșeană, în min.8. Buș reia peste transversală din marginea careului, în min.12. Mare ocazie de gol a clujenilor, în min.28: șut puternic trimis de Roger, Lung respinge în față dar Silaghi și Roguljic se încurcă reciproc, iar pericolul este îndepărtat. Șut slab trimis de Chipciu de la 25 de metri, în min.35, și Lung reține fără probleme. Pauză pe Cluj Arena, după o primă repriză slabă, în care cele două formații au lăsat parcă de înțeles că s-ar mulțumi cu un rezultat de egalitate la final.

 Thalisson reia spectaculos cu capul din centrarea lui Chipciu, în min.48, dar Lung are o paradă de excepție și respinge balonul în afara cadrului porții! GOOOOOOOOL U Cluj! POPA, lansat excelent de Silaghi, trimite balonul în poartă, în min.53, dar se indică offside! Faza este analizată de VAR! Golul e valabil! 1-0! Bettaieb este eliminat după un fault comis asupra lui Popa, în min.65! A fost însă offside înainte la atacantul clujean, iar eliminarea este anulată după consultarea VAR! Prima schimbare la U Cluj, în min.70: intră Chinteș, în locul lui Silaghi. Dublă modificare făcută de Ioan Ovidiu Sabău, în min.86: au intrat Gheorghe și Doukoure, au ieșit Roger și Roguljic. Șapte minute suplimentare pentru acest meci! Min.90+2: au ieșit și Chipciu și Popa, înlocuiți de Pițian și Anselmo. Final de meci!

U Cluj a urcat provizoriu pe locul doi în play-out, cu 29 de puncte, și va juca etapa viitoare, sâmbătă 27 aprilie, în deplasare cu ultima clasată FC U Craiova.

Te-ar putea interesa și: