U Cluj pierde dramatic calificarea în Europa, după un meci de infarct la Craiova!

 

Universitatea Cluj a pierdut calificarea în Conference League după un meci de un rar dramatism cu Universitatea Craiova. Au fost, mai întâi cele două goluri din penalty reușite de ambele formații în min.120, respectiv 120+9, pentru ca echipa calificată să fie decisă la loteria loviturilor de departajare. Nistor și Ilie au ratat pentru clujeni, iar oltenii au obținut, astfel, calificarea în Europa!

Echipele de start:

Univ. Craiova: Popescu - Soiri, Zajkov, Silva, Bancu - Crețu, Mateiu, Mekvabishvili - Danciu, Ivan, Mitriță
Rezerve: Lazăr, Ndong, Badelj, Houri, Badbu, Bană, Blesa, Koljic, Markovic

U Cluj: Gertmonas - Oancea, Thalisson, Masoero, Chipciu - Silaghi, Simion, Bic - Nistor - Anselmo, Roger
Rezerve: Gorcea, Mitrea, Suciu, Chinteș, Techeres, Doukoure, Bota, Gheorghe, Ilie

15.487 spectatori prezenți pe stadionul din Bănie la acest meci extrem de important. Absențe multe la gazde: Maldonado, Baiaram, Screciu, Vlădoiu și Câmpanu, în timp ce de la clujeni lipsesc Popa, accidentat, și Roguljic, fără drept de joc în aceeastă partidă.

Craiova începe în forță și are prima ocazie chiar în primul minut prin Mitriță, al cărui șut a fost blocat de unul din fundașii alb-negrilor. Chipciu îl imită pe atacantul craiovean în min.4. Gertmonas respinge excelent în corner șutul plasat și puternic trimis de Crețu, în min.9. Centralul îi oprește pe clujeni dintr-un contraatac extrem de periculos, în min.14, fluierând prea ușor un fault la deposedarea lui Roger asupra lui Bancu. Galben pentru Massoero, în min.18. Soiri scoate in extremis din fața lui Silaghi la câțiva metri de poartă, în min.24. Ocazie uriașă de gol a lui Thalisson în min.26, Popescu a ascos cu un reflex uimitor lovitura cu capul a acestuia! Gertmonas respinge din fața lui Crețu, în min.30. Șut în plasa laterală trimis de Ivan, în min.34. Chipciu trimite puternic din afara careului, în min.43, dar mingea trece la câțiva centimetri de bara porții Craiovei! Anselmo reia pe lângă poartă, în min.45. Final de repriză.

Fără modificări la pauză în echipa lui Ioan Ovidiu Sabău. Mingea lovește bara din reluarea lui Koljic, în min.58, la o fază confuză în careul mic al clujenilor! Ocazie mare de gol pentru U Cluj în min.61, la reluarea dintr-o bucată a lui Oancea, Popescu a evitat și de această dată primirea unui gol! Șut puternic trimis de Bic din marginea careului, în min.67, dar Popescu a respins în corner. Gertmonas scoate incredibil la reluarea din câțiva metri lui Silva din apropiere, în min.71! Schimbări la U Cluj, în min.77: Chinteș și Vali Gheorghe, înlocuindu-i pe Roger și Silaghi. Cea mai mare ocazie de gol a meciului este ratată de Bană, în min.80, care a reluat peste poarta goală! Din marginea careului mic! Schimbare la U Cluj, min.86: Doukoure în locul lui Anselmo. Vali Gheorghe ratează incredibil în min.87! Scăpat singur cu Popescu, clujeanul încearcă o scărița, dar mingea se duce agonizant peste transversala porții! Uriașă ratare! Oancea trimite alături din colțul carelui, în min.89. Final încins la Craiova. Cinci minute suplimentare arătate de la margine. Popescu scoate excelent șutul de la 16 m a lui Doukoure, în min.90+4! Finalul celor 90 de minute regulamentare, dar U Cluj putea fi deja în Europa la imensa ratare a lui Vali Gheorghe din minutul 87!

Urmează două reprize suplimentare de câte 15 minute fiecare, iar dacă tabela va rămâne nemodificată, vom asista la lovituri de departajare de la 11 m!

Ndong reia din voleu peste poartă, în min.97. Nistor șutează de la 18 m, în min.100, dar balonul e deviat în corner. O nouă încercare a lui Nistor, în min.103, dar Popescu e pe direcția balonului și reține. Portarul oltenilor reține cu dificultate șutul lui Chipciu din min.105. O nouă pauză, înaintea ultimelor 15 minute!

Iese Oancea, în min.113, înlocuit de Mitrea. Penalty pentru U Craiova, în min.118, după hențul lui Gheorghe, la șutul lui Houri! GOL Craiova! HOURI transformă impecabil lovitura de la 11 m, în min.120! 1-0! Koljic înscrie pe contraatac, cu un șut pe sub Gertmonas, în min.120+2, dar reușita e anulată de VAR pentru un offside! Mitrea cade în suprafața de pedeapsă, în min.120+6! VAR analizează faza, iar centralul merge și el să revadă faza! Se acordă penalty pentru U Cluj!  GOOOOOOL U Cluj! NISTOR trimite imparabil sub transversală, în min.120+9! 1-1! Incredibil final de meci!

Urmează loviturile de departajare!

  • Koljic înscrie: 1-0!
  • Bic înscrie: 1-1!
  • Gertmonas parează șutul lui Raul Silva!
  • Mitrea înscrie: 1-2!
  • Mekvabishvili înscrie: 2-2!
  • Chipciu înscrie sub bară: 2-3!
  • Crețu înscrie: 3-3!
  • Thalisson înscrie: 3-4!
  • Houri înscrie: 4-4!
  • Popescu parează șutul lui Nistor!
  • Zajkov înscrie: 5-4!
  • Ilie ratează!

Craiova s-a calificat dramatic în Conference League!

Te-ar putea interesa și: