U Cluj a trecut și de Dinamo București, și este liderul autoritar al SuperLigii!

 

U Cluj a câștigat meciul cu Dinamo București, disputat luni seara pe Cluj Arena, într-un meci din cadrul etapei a 8-a din SuperLigă, și s-a instalat autoritar în fruntea clasamentului, cu 18 puncte, la trei distanță de ocupanta locului doi, Universitatea Craiova. Dinamo a început extrem de agresiv meciul de la Cluj, ratând câteva mari ocazii de gol, ”câinii roșii” având chiar o bară în minutul 29, dar ”Șepcile roșii” au revenit în repriza secundă, când au și înscris prin Ovidiu Bic, după un gol norocos, ce e drept, în minutul 62.

Echipele de start:

U Cluj: Gertmonas - Boboc, Masoero, Cristea, Chipciu - Popescu, Bic - Rață, Nistor, Thiam - Blănuță;
Rezerve: Gorcea, Oancea, van der Werff, Mitrea, Lasure, Codrea, Simon, Silaghi, Bota, Berto, Tchassem, Moldovan

Dinamo: Golubovic - Costin, Boateng, Homawoo, Opruț - Milanov, Gnahore, Cîrjan - Bani, Selmani, Bordușanu;
Rezerve: Roșcan. Pașcalău, Licsandru, Soro, Patriche, Caragea, Irimia, Rotund, Amzăr, Mărginean

Înaintea acestei partide, U Cluj era pe primul loc în clasament, neînvinsă în sezonul actual, cu patru victorii şi trei remize, în timp de Dinamo e pe locul 3, și ea un parcurs excelent, cu doar o înfrângere, cu CFR Cluj în prima etapă, trei succese şi trei rezultate de egalitate. U Cluj are, după multă vreme, doi jucători convocați la naționala României pentru meciurile din Cupa Națiunilor, Chipciu și Cristea. Circa 18.000 de spectatori în tribunele Cluj Arena la acest meci!

Tim Cîmpeanu, fosta mare glorie a Universității Cluj, a dat lovitura de start a derby-ului etapei a 8-a. Spectacol doar în peluzele stadionului în primele 10 minute ale jocului. Dinamo este echipa care conduce jocul, cu dese încercări de a pătrunde în careul supraaglomerat al clujenilor. 67-33 este procentul posesiei balonului în favoarea echipei din București, în min.20. Primul șut al meciului vine în min.23 de la Cîrjan, de la circa 25 de metri, iar balonul aproape că a șters transversala porții lui Gertmonas. Cea mai mare ocazie a partidei aparține tot lui Cîrjan, în min.26, dar portarul lui U Cluj respinge excelent în corner! Uriașă ratare a dinamoviștilor în min.29: mingea este șutată în transversală, apoi mingea ajunge la Selmani a cărui reluare este respinsă în afara cadrului porții, după un reflex uluitor al lui Gertmonas! U Cluj are prima lovitură de colț în min.43! Chipciu reia peste poartă, în min.45, din marginea careului de 16 metri. Pauză pe Cluj Arena, după o repriză dominată uneori autoritar de ”câinii roșii”.

Fără nicio modificare la pauză în formația lui Ioan Ovidiu Sabău. Blănuță trimite puțin pe lângă vinclu de la 16 metri, în min.57! Cea mai bună oportunitate de până acum a clujenilor de a înscrie! Bordușanu trimite în plasa laterală din unghi aproape imposibil, în min.58. Golubovic reține cu siguranță după șutul puternic trimis de Chipciu de la 18 metri, în min. 61. Schimbare la U Cluj, în min.62.: a intrat Simion, în locul lui Popescu. GOOOOOOOOOL U Cluj! OVIDIU BIC trimite plasat pe colțul lung, în min.62, după o deviere a lui Costin, iar mingea a trecut peste Golubovic! 1-0! Dinamo a solicitat un penalty în min.78 la intervenția asupta lui Selmani, dar arbitrul Bîrsan a decis ca jocul să continue! A intrat Codrea la U Cluj, în min.80, a ieșit Thiam. Dublă schimbare făcută de Ioan Ovidiu Sabău, în min.89: au intrat Oancea și Tchassem, au ieșit Rață și Nistor. Trei minute suplimentare pentru acest meci. Final de meci, U Cluj continuă să fie neînvinsă în campionatul României!

După meciurile echipei naționale, U Cluj va juca în etapa următoare, în 14 septembrie în Giulești, cu Rapid București.

Te-ar putea interesa și: