U Cluj a început promițător campionatul. Egal pe terenul campioanei!

 

U Cluj și-a păstrat invincibilitatea din ultimele cinci meciuri cu FCSB, reușind un excelent 1-1, sâmbătă seara, la București, la debutul în noul sezon al SuperLigii. Pe o căldură sufocantă, chit că meciul s-a desfășurat de la ora 22.00, clujenii au ținut piept cu brio campioanei României, putând da chiar lovitura în minutul 90, la marea ratare a lui Bic! Fără Florinel Coman în teren, transferat în Qatar, roș-albaștrii s-au zbătut în zadar să învingă o echipă clujeană excelent așezată în teren de Ioan Ovidiu Sabău. Gazdele au deschis scorul printr-un eurogol reușit de Musi, în minutul 51, dar Nistor e restabilit egalitatea pe tabelă după un penalty transformat cinci minute mai târziu.

Sabău: ”N-am decât să-i felicit pe jucători”

„E un chin! Eu cred că sistemul ar trebui regândit, startul sezonului ar trebui întins spre august. E greu să ne și antrenăm pe o astfel de vreme. Ne e greu nouă, la Cluj, la 30 de grade, ce să mai spunem de București?!

Am văzut că s-a făcut apel ca suporterii să nu vină la stadioane, dar jucătorii? Nu ei transpiră, nu ei joacă? Lor ar trebui să li se spună asta. Ar trebui regândit la acest lucru Este foarte cald, chiar dacă noi am jucat la ora 22:00. Dar, ca să ai ritm, ca să ai și calitate în joc, este foarte, foarte greu.

Mi se pare un rezultat echitabil. N-am decât să-i felicit pe jucători, s-au chinuit, au suferit, au alergat foarte mult pentru acest punct. Am jucători maturi, în astfel de meciuri se vede calitatea lor. Ne lipsește ritmul, se vede că jucătorii care au venit nu au meciuri, au nevoie de trei-patru jocuri. Eu cred că vom arăta total diferit ca joc, ca abordare”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universității Cluj, la finalul partidei.

Cum am trăit meciul

Debut extrem de interesant în noul sezon pentru U Cluj, chiar pe terenul campioanei României. La gazde e titular fostul atacant al Universității, Daniel Popa, dar și la clujeni joacă din primul minut fostul fecesbist Ovidiu Popescu.

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu - Crețu, Ngezana, Dawa, Radunovic - Lixandru, Șut, Ștefănescu, Olaru, Musi - Popa

U Cluj: Gertmonas - Boboc, Masoero, Cristea, Chipciu - Silaghi, Bic, Popescu, Rață - Nistor, Bettaieb

U Cluj are lovitura de start a acestei partide. Musi șutează spre poartă, în min.4, dar balonul trece mult alături. Ocazie bună de gol pentru FCSB în min.11, la o mare eroare a lui Chipciu, dar șutul lui Daniel Popa, este excelent blocat de Masoero în apropierea liniei de poartă! Șut bun trimis de Olaru în min.23, după o pasă greșită a lui Cristea, dar Gertmonas respinge excelent. Musi îl încearcă din nou din afara careului pe portarul Universității, dar acesta este din nou la post. Un nou șut trimis de Olaru de la 25 de metri, în min.27, dar fără efect pe tabelă. Campioana domină teritorial jocul, dar nu reușește faze periculoase la poarta clujeană. Centrare Olaru, dar Popa trimite din cadere cu capul pe lângă poartă, în min.39. Lixandru trimite total imprecis, mult peste poartă, din marginea careului mare, în min.44. Trei minute suplimentare pentru prima parte a meciului. Pauză în Ghencea.

Două modificări la gazde la pauză, au intrat Edjouma și Miculescu, în locul lui Popa, niciuna făcută de Ioan Ovidiu Sabău. Edjouma șutează puternic, în min.47, dar mingea trece la o palmă de bara porții lui Gertmonas. GOL FCSB! MUSI înscrie cu un șut plasat pe colțul lung trimis de la 18 metri, în min.51! 1-0! Bettaieb este lovit în careu de Edjouma, în min.55, iar după consultarea VAR se acordă penalty pentru clujeni! GOOOOOOL U Cluj! NISTOR trimite impecabil în vinclu de la punctul cu var, în min.56! Nicio șansă pentru Târnovanu! 1-1! Patru schimbări făcute de Sabău, în min.70! Au intrat Blănuță, Tchassem, Codrea și Mitrea, au plecat la cabine Rață, Boboc, Cristea și Silaghi! Intră și Oancea la U Cluj, în min.81, înlocuindu-l pe Ovidiu Popescu. Miculescu irosește o bună oportunitate de a înscrie în min.84, trimițând cu capul pe lângă poartă din șase metri! Gertmonas respinge excelent peste transversală la reluarea lui Olaru, în min.88. Ocazie uriașă de gol pentru clujeni de a închide meciul în minutul 90, dar Târnovanu și-a salvat echipa de la o înfrângere cu o intervenție extraordinară la șutul puternic trimis de Bic! De la margine se arată cinci minute de prelungire. Final de meci, punct meritat și extrem de prețios cucerit de ”Șepcile roșii” pe terenul campioanei en-titre!

Etapa următoare, U Cluj va juca pe teren propriu cu Hermannstadt. Meciul se va juca duminica viitoare pe Cluj Arena, de la ora 18.30.

 

Te-ar putea interesa și: