Spectacol în Gruia. CFR Cluj învinge pe Dinamo cu o ”remontada” spectaculoasă și cu un gol în prelungiri!

 

CFR Cluj a început cu dreptul noul sezon după ce a trecut, cu mari emoții, duminică seara pe stadionul din Gruia, de Dinamo București, cu un gol reușit în prelungirile partidei. Feroviarii au început cum nu se poate mai prost partida, fiind conduși cu 2-0 de bucureșteni, prin reușitele lui Cîrjan, minutul 14, și Abdallah, minutul 34. Deac a redus din diferență înainte de pauză, după ce a transformat o lovitură de la 11 metri, iar Bîrligea, proaspăt intrat în teren la pauză, a restabilit egalitatea în minutul 52, după o acțiune personală superbă. Același jucător a mai ratat două ocazii monumentale, în minutele 54 și 64, iar meciul se îndrepta spre un rezultat de egalitate. Tachtsidis a dat însă lovitura în al treilea minut al prelungirilor, cu un vole de zile mari din marginea careului de 16 metri!

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava - Thaqi, Kresic, Ilie, Camora - Artean, Keita, Tachtsidis - Deac, Michael, Kamara

Dinamo: Golubovic - Costin, Boateng, Homawoo, Opruț - Milanov, Gnahore, Cîrjan - Abdallah, Selmani, Politic

Internaționalii feroviarilor, Mogoș și Bîrligea, sunt doar rezerve la acest meci în care Dan Petrescu începe cu câteva dintre noile achiziții: Thaqi, Artean și Kamara.

Feroviarii au avut lovitura de start a meciului care începe pe o temperatură de 33 de grade. Început destul de echilibrat, cu Dinamo parcă mai insistentă pe faza de atac dar fără a crea, deocamdată, pericol la poarta lui Sava. GOL Dinamo! CÎRJAN înscrie cu un lob de efect peste Sava, în min.14, după ce a trecut ușor de Kresic în marginea careului de 16 m! 0-1 Kresic are o bună ocazie de a-și repara greșeala de la golul dinamovist în min.22, dar lovitura sa de cap trimite mingea peste transversală. Ratare mare de tot a lui Michael în minutul următor, când acesta nu reușește să trimită mingea în poartă din marginea careului mic! S-a fluierat offside, dar ratarea uriașă rămâne! Asistăm la un asalt al echipei din Gruia, în căutarea golului egalizator. GOL Dinamo! ABDALLAH trimite simplu în poartă din marginea careului de 6 m, în min.34, de lângă Sava și Camora! 0-2! Penalty pentru CFR, după o intrare dură a lui Politic asupra lui Artean, în min.40! GOOOOOOL CFR! DEAC transformă impecabil lovitura de pedeapsă în plasa laterală, în min.42! 1-2! Cinci minute suplimentare pentru prima repriză. Pauză în Gruia, după 45 de minute în care defensiva feroviarilor a greșit neașteptat în mai multe rânduri.

Dan Petrescu face primele modificări în echipa sa la pauză: au intrat în teren, cum era de așteptat, Bîrligea și Mogoș, au rămas la vestiar Thaqi și Michael. CFR începe cu toate liniile în jumătatea dinamovistă. GOOOOOOL CFR! BÎRLIGEA trimite pe sub Golubovic, în min.52, după o acțiune personală de toată frumusețea în care s-a distrat cu fundașii dinamoviști! 2-2! Vîrful clujenilor ratează dubla două minute mai târziu după o centrare minunată a lui Tachtsidis! Grecul șutează de la distanță, în min.55, dar Golubovic reține cu siguranță. O ratare cum rar ți-e dat să vezi pe un teren de fotbal în min.64: Bîrligea nu reușește să înscrie cu poarta goală din 2 metri, trimițând absolut neverosimil pe lângă buturile lui Golubovic! Artean trimite slab din apropiere, în min.69. O nouă schimbare la CFR în min.69: a ieșit Kamara, a intrat Korenica. Kosovarul are primul șut pe poartă în min.75, respins în corner de portarul lui Dinamo. Intră Păun, în min.80, în locul lui Artean. Keita nu găsește cadrul porții în min.88. Iese și Deac, intră Nkololo, în min.89. Bani trimite pe lângă poartă în min.90, la prima ocazie a dinamoviștilor în repriza secundă. Șapte minute suplimentare arătate de la margine. GOOOOOOL CFR! TACHTSIDIS trimite imparabil în plasă în min.90+3, cu un șut fără preluare de la 16 m! 3-2! Final de meci! CFR Cluj câștigă după o ”remontada” spectaculoasă, după ce a fost condusă cu 2-0!

Etapa viitoare, CFR Cluj va juca, în Giulești, cu Rapid. Meciul se va juca sâmbătă, de la 18.30.

Te-ar putea interesa și: