U-BT Cluj se pregătește pentru semifinalele Cupei României. Mihai Silvășan: Trebuie să fim extrem de concentraţi

U-Banca Transilvania se pregătește pentru semifinalele Cupei României.

În această fază, echipa o va înfrunta pe SCM U Craiova, într-un joc programat luni, 13 februarie, de la ora 17:15.

Trupa lui Mihai Silvășan s-a calificat în semifinale după ce a învins-o la pas pe SCM OHMA Timișoara cu scorul de 76-56. Clujenii au avut parte de un sfert echilibrat împotriva bănățenilor, apoi și-au impus ritmul în actul secund. Pe parcurs, alb-violeții au dat semne de revenire, însă U-Banca Transilvania a reușit să închidă în notă pozitivă duelul.

“Jucăm cu o echipă pe care am mai întâlnit-o de două ori în campionat. Am învins-o în ambele dăți, dar cele două victorii nu contează deloc în economia meciului de mâine. Jucăm după reguli diferite, e un singur meci care ne poate duce în marea finală sau ne poate trimite acasă. Trebuie să fim extrem de concentrați și să jucăm un baschet agresiv, cu o intensitate bună, pentru a reuși să câștigăm. Provocarea cea mare este să jucăm un baschet de calitate, să fim motivați pentru a ne da șansa să jucăm cu trofeul pe masă miercuri. Din nefericire, rămân aceleași probleme de efectiv. Mă refer aici la Gordić, care nu este refăcut și nu va evolua luni. În rest, toți jucătorii sunt apți, motivați și au mentalitatea potrivită pentru a câștiga”, a declarat antrenorul U-BT Cluj, Mihai Silvăşan.

De partea cealaltă, SCM U Craiova a învins-o într-o manieră surprinzătoare pe CSO Voluntari, câștigătoarea ultimei ediții a Cupei României. Cele două s-au înfruntat chiar în ultimul act din 2022. Voluntariul a condus după primul sfert cu 19-15 și a intrat la cabine sub adăpostul a șase lungimi. În cele din urmă, oltenii au fost superiori în repriza a doua și au obținut o victorie cu 72-70.

Shawn Hopkins a totalizat 21 de puncte și 2 recuperări, în vreme ce fostul nostru jucător, Giordan Watson, a izbutit 10 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Cortez Edwards a contribuit prin 14 puncte, 3 recuperări și 3 assist-uri.

La capitolul români, Vitaly Stepanovski mizează pe George Blaj-Voinescu, respectiv Alexandru Coconea. Veteranul Bogdan Țîbîrnă s-a confruntat cu probleme medicale și nu a evoluat în ultimul timp.

U-Banca Transilvania și SCM U Craiova s-au întâlnit de două ori în campionat, iar Richard și compania au câștigat de fiecare dată la diferențe considerabile.

“Este un meci foarte important pentru noi, este un pas pe care trebuie să îl tratăm cu maximă seriozitate și să știm ce avem de făcut pe toată durata meciului. Astfel, ne dorim să obținem victoria. Craiova este o echipă bună, au mulți jucători cu experiență. Joacă și în campionat în aceeași formulă, cu jucătorul U23 utilizat mult. Știu care e mersul lor, deci va fi un meci greu. Chiar dacă am jucat de două ori împotriva lor și am obținut victoria, noi ne-am făcut temele și vrem un rezultat pozitiv”, a declarat jucătorul U-BT Cluj, Emanuel Cățe.

Te-ar putea interesa și: