U-BT Cluj înfruntă Dinamo, în play-off-ul LNBM. Mihai Silvășan: ”Trebuie să avem mentalitatea corectă, să rămânem cu picioarele pe pământ”

 

U-BT Cluj a încheiat en-fanfare, fără nicio înfrângere, sezonul regulat din Liga Națională de Basschet Masculin, și va juca în play-off-ul competiției împotriva echipei Dinamo București, formație clasată pe locul 8 al clasamentului. Seria cu formația bucureșteană se va disputa după principiul ”cel mai bun din cinci meciuri”, iar primele dueluri vor avea loc la Cluj, miercuri și vineri în BT Arena, de la ora 19.00.

În sezonul regulat, U-BT a câștigat ambele partide cu Dinamo: 78-71 în Capitală și 83-69 pe teren propriu.

De asemenea, cele două formații s-au întâlnit și la începutul sezonului, într-un meci din Cupa României, câștigat tot de clujeni: 88-65.

”Evident, toată lumea știe care este obiectivul nostru. Nu ne va mulțumi absolut nimic în afară de titlul de campioni. Băieții știu asta, știu la ce fel de club sunt și că nu va fi ușor. În Play-Off este o altă poveste, deci cred că trebuie să avem mentalitatea corectă, să rămânem cu picioarele pe pământ și să continuăm munca din ultimele 8 luni de zile. Vom lua fiecare meci pe rând, încercăm să fim motivați și să jucăm un baschet de calitate. La final vom vedea dacă reușim sau nu să ne îndeplinim obiectivul. Toată lumea ne vede favoriți prin prisma faptului că nu am pierdut niciun meci. Acest lucru nu ne garantează trofeul de campioni, trebuie să rămânem umili, să muncim și să fim profesioniști. Există șanse să pierdem trofeul dacă nu suntem atenți și suferim accidentări.

Spiritul de echipă și coeziunea au făcut ca lucrurile să meargă în direcția potrivită. Mai este un pas de făcut, și anume adjudecarea titlului. Până acum, Oradea și Voluntari ne-au pus cele mai mari probleme, însă se poate întâmpla orice. Așteptăm să înceapă Play-Off-ul și să vedem cum va evolua totul!”, a declarat, marți, Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj, înaintea confruntării cu Dinamo.

”Suntem nerăbdători să ne apărăm titlul. Suntem motivați și de abia așteptăm să începem acasă, în fața celor mai buni fani. Obiectivul nostru clar este să fim campionii țării, luăm fiecare partidă pe rând. Vom aborda fiecare meci la victorie, chiar dacă va fi dificil. Sper să pot progresa în continuare, sunt onorat de această nominalizare venită de la EuroCup. Totuși, sunt genul de om care întreabă întotdeauna: Ce urmează? Pe de altă parte, știu că Dinamo va veni aici motivată să câștige. Noi ne concentrăm pe jocul nostru, ne vom folosi de experiența noastră”, a declarat și Patrick Richard, căpitanul clujenilor.

Confruntările cu Dinamo vor putea fi urmărite doar FRB TV, canalul de YouTube al Federației Române de Baschet.

Sferturi de Finală: U-Banca Transilvania vs. Dinamo Bucureşti 

  • 10 aprilie | 19:00 | Btarena
  • 12 aprilie | 19:00 | Btarena
  • 16 aprilie | Bucureşti
  • 18 aprilie | Bucureşti *dacă e cazul
  • 21 aprilie | BTarena *dacă e cazul

Richard și Cățe, în echipa ideală din EuroCup!

Parcursul avut de U-Banca Transilvania în BKT EuroCup nu a trecut neobservat. Astfel, Patrick Richard și Emi Cățe au fost nominalizați în a doua echipă ideală a competiției. Aceștia au primit voturi din partea antrenorilor din EuroCup, căpitanilor de echipă, suporteri și jurnaliști.

Patrick Richard a evoluat în 19 meciuri din acest sezon al BKT EuroCup și înregistrat medii de 11.4 puncte, 3.8 pase decisive și 3.2 recuperări, cu un indice al eficienței de 13.1.

În schimb, Emi Cățe a jucat tot în 19 partide și a totalizat medii de 8.5 recuperări, 4.4 recuperări și 1.7 pase decisive.

Este pentru prima oară când baschetbaliști de la U-Banca Transilvania sunt nominalizați în acest fel de către EuroCup.

Te-ar putea interesa și: