Sesiune deschisă cu participanții din cadrul Special Olympics, la BTarena Cluj-Napoca. VEZI când are loc

Marţi, 09.04.2024, în intervalul 13:30 - 14:30, în Sala Polivalentă B din BTarena, va avea loc o sesiune deschisă cu participanții din cadrul Special Olympics, dar și cu participarea lui Mihai Silvășan alături de căpitanul echipei Patrick Richard, transmit reprezentanţii U-Banca Transilvania, într-un comunicat de presă.

În fiecare sezon, echipele participante în Euroligă și EuroCup iau parte la proiectul de incluziune socială One Team. Prin această inițiativă, cluburile se apropie de acea parte a comunității care are atât de multă nevoie de atenție.
 
“Astfel, U-Banca Transilvania a început o colaborare cu Special Olympics, fundația care schimbă viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale, încercând să creeze o lume mai bună prin acceptarea și integrarea lor în societate. Cu alte cuvinte, Special Olympics încurajează pregătirea sportivă pe tot parcursul anului și organizează competiții într-o varietate de sporturi de tip olimpic pentru copiii și adulții cu dizabilități intelectuale.
 
Există peste 200 de milioane de persoane cu dizabilități intelectuale în întreaga lume, din care circa 130.000 în România. Special Olympics România își dorește, încă de la înființarea sa din 2003, să ajungă la fiecare dintre ei și familiile lor printr-o gamă largă de competiții, cursuri, proiecții (evaluări) de sănătate și evenimentele de strângere de fonduri.
 
Clubul nostru rezonează perfect cu o astfel de inițiativă, așa că primele antrenamente au început deja ca parte din programul One Team. 15 persoane, de vârste diferite, au făcut antrenamente de baschet sub îndrumarea antrenorilor de la Academia U-BT”,
arată reprezentanţii U-Banca Transilvania.

Te-ar putea interesa și: