U-BT, a șaptea victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet

U-BT Cluj-Napoca a câștigat meciul disputat vineri seara în Sala Polivalentă, împotriva sibienilor de la BC CSU Sibiu. Echipa antrenată de Mihai Silivășan  este în acest moment singura echipă care nu a pierdut niciun meci în actuala stagiune. 

Scorul final obținut de clujeni a fost de 92-80 (20-23, 26-16, 26-19, 20-22). Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost: Stefan Bircevic, cu 21 p, 5 rec, Elijah Jarrod Stewart, 20 p, 3 pd, şi Patrick Neal Richard, 15 p, 6 rec, 10 pd.

În tabăra adversă s-au evidențiat Justas Tamulis (17 p, 3 rec, 6 pd) şi Monyea Durrell Pratt (15 p, 7 rec). 

În clasament, U-BT Cluj-Napoca se află pe poziția secundă cu un meci mai puțin disputat decât ocupanta primului loc, FC Argeş Piteşti. 

Începutul de meci a fost unul dezastruos pentru clujeni care s-au văzut conduși cu 10-0. 

“Prima parte a întâlnirii a fost proastă din punctul nostru de vedere. Nu am început cu intensitatea de care era nevoie. Au început cu 10-0 fără să avem vre-o replică. Au început cu zonă și au continuat cu zonă pe tot parcursul celor 20 de minute. Când cineva joacă zonă trebuie să încerci să dai coșuri ușoare, pe tranziție, ceea ce înseamnă o apărare foarte bună, ceea ce noi nu am avut. Cred eu că în prima repriză am avut noroc că am marcat 11 coșuri de 3 puncte din 23 de încercări. Ei prin zona pe care o practică ne dau această posibilitate de a arunca mult de la 3 puncte. Am aruncat doar 9 aruncări din interiorul liniei de 3 puncte ceea ce este foarte puțin. Trebuie să găsim șanse mai multe de a înscrie din interior și cel mai ușor lucru este pe tranziție după o apărare bună. Pe asta încercăm să punem accentul și să realizăm în repriza a doua”, declara Mihai Silivășan la pauza meciului.

Antrenorul Mihai Silivășan a recunoscut că aruncările de la 3 puncte au făcut diferența. 

“După un început prost ne-am revenit în repriza a doua în special am reglat din intensitate și am avut apărarea de care aveam nevoie și în prima repriză. Pot să remarc numărul mare de pase decizive, 30 de pase decizive, ceea ce nu e puțin. Jucătorii și-au dorit să joace împreună și-au dorit să dea drumul la minge. Evident am avut și o zi cu un șut bun de la 3 puncte. Am reușit 15 reușite din spatele semicercului. Asta a fost și din cauza apărării Sibiului care ne-a lăsat în multe momente aceste aruncări. S-au bazat să protejeze spațiul de 3 secunde și astfel au reeieșit niște aruncări libere de la trei. Mă bucur că am reușit să marcăm un număr așa de mare și cred eu că dacă nu aveam un procentaj așa bun aveam probleme până la finalul jocului. Una peste alta este o victorie. Ne bucurăm că am reușit să ne îndeplinim obiectivul de a câștiga acest meci și acum ne gândim doar la următorul adversar care este HONET Holon în Champions League”,a declarat Mihai Silivășan la sfârșitul partidei. 

 

Te-ar putea interesa și: