Ghinion la tragerea la sorți. Adana Demirspor, adversara CFR Cluj în Conference League

 

CFR Cluj a pierdut titlul de campioană a României în sezonul recent încheiat, și s-ar putea consola cu un traseu relativ ușor spre grupele Conference League. Cu un parcurs extrem de bun în ultimii cinci ani în Europa, echipa din Gruia a acumulat un coeficient de 27.500, fapt care îi va asigura statutul de cap de serie în toate cele trei tururi preliminare ale competiției, deci inclusiv în play-off-ul pentru accederea în grupe.

Cu toate acestea, formația din Gruia va juca cu cel mai dificil adversar din grupa în care a fost repartizată. Conform tragerii la sorți desfășurate, miercuri, la Nyon, CFR Cluj va juca în turul doi preliminar din Conference League împotriva echipei Adana Demirspor, locul 4 în sezonul trecut al Superligii Turciei. Partida tur va avea loc la Cluj-Napoca. 

Echipa din Gruia a fost repartizată în grupa a 2-a pentru tragerea la sorți, din care au mai făcut parte Vorskla Poltava (Ucraina), perechea Panevezys (Lituania) și Milsami Orhei (Republica Moldova) și perechea Sabah (Azerbaijan) ori Ordabasy (Kazakhstan).

Tot miercuri și-au aflat primele adversare din această competiție și FCSB, vicecampioana României, și Sepsi Sf. Gheorghe, câștigătoarea Cupei României. Echipele cu care se vor confrunta aceste două formații pentru calificarea în turul trei al competiției sunt TSKA 1848, a treia cea mai bună echipă din Bulgaria la finalul sezonului trecut, respectiv TSKA Sofia, care a terminat pe locul secund în același campionat.

Calendar Conference League:

  • 27 iulie și 3 august: turul II preliminar al ECL
  • 7 august: tragere la sorți pentru play-off
  • 10 și 17 august: turul III preliminar
  • 24 și 31 august: play-off
  • 1 septembrie: tragere la sorți pentru grupele EL și ECL.

Farul Constanța, campioana României, o va înfrunta pe campioana Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol, în primul tur din UEFA Champions League. Primul meci se va juca la Ovidiu pe 11 sau 12 iulie. Returul e programat o săptămână mai târziu, pe 18 sau 19 iulie. 

Dacă trec de Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar, dobrogenii vor juca în turul 2 împotriva învingătoarei dintre Hamrun Spartans și Maccabi Haifa, în caz contrar campioana României o va înfrunta în turul 2 preliminar al Conference League pe una dintre FC Urartu (campioana din Armenia) sau HSK Zrinjski (campioana din Bosnia).

Te-ar putea interesa și: