Transfer de senzație la U-BT Cluj: jucător care a evoluat la Chicago Bulls, în NBA!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj-Napoca şi-a întărit lotul înaintea debutului în EuroCup cu Adam Mokoka, un baschetbalist francez care a evoluat în trecut la Chicago Bulls, în NBA, a anunţat, joi, campioana en titre a României pe site-ul său oficial.

Mokoka este născut la Paris şi a împlinit în iulie vârsta de 25 de ani. Acesta măsoară 1,93 metri şi poate fi folosit pe poziţia de fundaş.

Şi-a făcut junioratul la BCM Gravelines-Dunkerque, activând totodată în naţionala Franţei, cu care a devenit campion european la categoriile U16 şi U18.

La nivel de club, Mokoka a jucat la BCM Gravelines din 2015 până în 2018, fiind desemnat cel mai bun tânăr jucător din ProA. Ulterior s-a transferat în Serbia, la Mega Bemax, iar apoi a făcut pasul spre NBA în 2019.

Francezul a prins două sezoane la Chicago Bulls, totalizând 25 de partide în cea mai importantă ligă a planetei. Pe 7 februarie 2020, Adam a impresionat pe parchetul celebrei United Center, înscriind 15 puncte pe finalul partidei cu New Orleans Pelicans. Atunci, Mokoka evoluase doar 6 minute.

De asemenea, Mokoka a jucat în G-League la Windy City Bulls şi Austin Spurs, pentru ca mai apoi să revină în Europa, la Nanterre. În stagiunea precedentă, Mokoka a îmbrăcat maioul echipei italiene Reyer Venezia.

U-BT i-a mai transferat în această vară pe internaţionalul român Mihai Măciucă (FC Argeş Piteşti), pe letonul Mareks Mejeris (Hapoel Ierusalim), pe americanii Bryce Jones (Limoges), Dennis Jerome Seeley (Bayern Munchen), Jarell Eddie (Fenerbahce Istanbul).

Clujenii vor debuta pe 28 septembrie în Liga Naţională, acasă, cu CS Rapid Bucureşti, iar primul meci din EuroCup va avea loc tot pe teren propriu, în data de 4 octombrie, cu Turk Telekom Ankara.

Te-ar putea interesa și: