Thiam a dat bir cu fugiții de la U Cluj și a ajuns în Kuweit!

 

Universitatea Cluj și-a pierdut golgheterul. Mamadou Thiam nu s-a prezentat la convocarea lotului, fiind dat dispărut de staff-ul ”Șepcilor roșii”. Ulterior, atacantul, care a strâns 33 de prezențe în tricoul lui U Cluj în sezonul trecut, reușind 11 goluri, i-a anunțat pe cei de la club că nu mai dorește să revină la Cluj, și că dorește să se transfere în străinătate.

Negocierile cu jucătorul care mai avea un an de contract cu U Cluj s-au finalizat în cele din urmă, Thiam primind acceptul desfacerii contractului de muncă, având, astfel, liber la transfer. Deocamdată, suma pentru care s-a făcut transferul în Kuweit nu a fost făcută publică, dar jucătorul avea o clauză de reziliere de 500.000 de euro, achitată, cel mai probabil, de noua sa echipă.

”𝐌𝐮𝐥𝐭̦𝐮𝐦𝐢𝐦, 𝐌𝐚𝐦𝐚𝐝𝐨𝐮 𝐓𝐡𝐢𝐚𝐦!

FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu formația Al-Arabi Sporting Club din Kuweit pentru transferul lui Mamadou Thiam (28 de ani).

Mamadou Thiam a sosit la ”U” în luna septembrie a anului trecut. În total, atacantul senegalez a strâns 33 de prezențe pentru echipa noastră în sezonul 2022/2023, marcând 11 goluri în toate competițiile.

Clubul nostru îi mulțumește pentru munca depusă la ”U” și îi dorește mult success în viitor!”, a fost anunțul oficial al celor de la U Cluj.

Thiam va juca la echipa vicecampioană a Kuweit-ului, una antrenată de Thomas Brdaric, fost internațional cu opt apariții în prima reprezentativă a Germaniei. Al-Arabi are în palmares 17 titluri în Kuweit. A cucerit de 16 ori Cupa Emirului și de 9 ori Cupa Prințului.

Toni Petrea, antrenorul Universității Cluj, se declara săptămâna trecută sceptic în privința revenirii lui Thiam la echipă.

”El a solicitat un termen de gândire, a avut și ceva oferte din străinătate. Până acum, nu s-a materializat nimic, nici nu s-a întors. Este o situație delicată. Am vorbit cu conducerea clubului, trebuie luată o decizie, nu putem să stăm, să așteptăm după el. 

Eu n-am vorbit cu el, am considerat că este treaba conducerii, fiind vorba și de o clauză de reziliere, așa că nu e treaba mea, eu nefiind aici sezonul trecut. Un jucător bun, și-a făcut datoria sezonul trecut pentru U, dar eu am o reținere când fotbalistul nu vrea să mai continue cu echipa. E clar. Ce perspectivă să mai avem?!”, spunea Toni Petrea zilele trecute.

Te-ar putea interesa și: