Strigăt de disperare al ”Haiducilor” de la U Cluj: ”Să se ia măsuri împotriva arbitrilor! Ne-au furat cel puțin nouă puncte!”

 

Liviu Hossu - Președintele secției de handbal masculin a Universității Cluj,  Carmen Amariei, antrenorul principal al ”Haiducilor” în Liga Zimbrilor, și Cristian Coroian, directorul tehnic al echipei, au susținut, joi, o conferință de presă-manifest, în care au abordat temele și problemele actuale ale handbalului românesc, dar și arbitrajul ostil de care Universitatea Cluj are parte în ultima perioadă. ”Am fost furați de cel puțin nouă puncte în ultima perioadă. Au fost erori intenționate îndreptate împotriva noastră, cerem să fie luatre măsuri imediat” – au comentat la unison reprezentanții Universității Cluj.

”Avem meciul cu Buzău, de acasă, cel de la Sighișoara și cel de la Vaslui, în care am fost dezzavantajați masiv, sau chiar putem spune că noi n-am avut nicio șansă la cele nouă puncte puse în joc și care erau foarte importante pentru noi”, a spus președintele Liviu Hossu.

Oficialii clujenilor au și prezentat o selecție a fazelor de joc incriminate, menite a demonstra arbitrajul văditi părtinitor de care a avut parte echipa în cele trei partide menționate.

”Până la meciul cu Vaslui am încercat să le dau arbitrilor circumstanțe atenuante, că sunt și ei oameni și pot greși. Dar când vezi că meciurile se scurg și greșelile sunt într-o singură direcție... Și ce s-a întâmplat la Vaslui însă depășește orice limită a bunului simț. Să vezi cum jucătorii noștri sunt efectiv hărțuiți, împinși, trași, aruncați și loviți..., domnilor arbitri, ăsta chiar nu mai este handbal. Adversarii joacă rugby sau judo, astfel încât se periclitează sănătatea și integritatea jucătorilor noștri. Eu, ca fost sportiv de înaltă performanță și de antrenor de atâția ani de zile nu mai am ce să le spun jucătorilor care ridică neputiincioși mâinile în fața unor asemenea nedreptăți. Și le spun, ca și înaintea meciului de la Vaslui, da, arbitrii au făcut intenționat toate erorile, și am fost, cum se spune, furați în timpul jocului. Și nu-mi este frică să-mi asum ceea ce spun acum, pentru că, într-adevăr, arbitrajul în România este sub nivelul mediu.

Sunt arbitraje care ridică multe semne de întrebare, semnale de alarmă, și care trebuie foarte bine analizate astfel încât să se ia măsuri împotriva acestui fapt. Sunt plătiți foarte bine astăzi, au bareme de joc foarte mari, au niște avantaje, iar noi vrem să simțim că avem parte de arbitraje cât se poate de corecte. Nu dorim să fie suspendați, dar măcar să fie corecți, să ne arbitreze decent”, a declarat și marea campioană a handbalului românesc, Carmen Amariei.

Nu în ultimul rând, reprezentanții clubului Universitatea și-au exprimat preocuparea pentru protejarea și promovarea jucătorului român de handbal printr-o măsură eficientă care ar putea fi luată de Federația Română de handbal, adică mărirea la 16 a formațiilor care evoluează în Liga Zimbrilor.

Te-ar putea interesa și: