Sabău: ”Nu putem sta la jocul rezultatelor. Cu 6 puncte în ultimele meciuri suntem în play-off!”

 

U Cluj joacă un meci crucial cu FC Botoșani în tentativa de a se califica în play-off-ul SuperLigii. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a prefațat vineri confruntarea cu ultima clasată în clasament, și a declarat că un punct cucerit duminică nu ajută pe niciuna dintre echipe, și că va fi un meci de totul sau nimic.

”E greu să-i refac pe jucători din punct de vedere fizic. Totul e legat de motivație, să înțelegi importanța jocului, să fii capabil să faci sacrificii. Sunt 90 de minute în care fiecare trebuie să se ridice la nivelul lui, să înțeleagă ceea ce într-adevăr putem câștiga, în același timp și ce putem pierde.

E un obiectiv măreț, frumos. Cred că putem câștiga fără mari probleme dacă știm să ne sacrificăm toți pentru echipă. Ca formă sportivă spun că suntem clar în creștere, trebuie să arătăm continuitate și sper să am la mine cuvintele și să le ating inima jucătorilor ca sa poată să fie motivați.  

Ne-am uitat pe datele jucătorilor de la Botoșani, aleargă foarte mult, nu cedează, nu abandonează lupta. Au un antrenor foarte meticulos, foarte serios. Le lipsesc niște jucători. Nu știm cum vor aborda ei jocul, dacă vor face un joc defensiv, au câțiva jucători suspendați.

 E un meci în care vor risca totul, un punct nu ajută niciuna dintre formații. Nu putem sta la jocul rezultatelor, dacă facem șase puncte în ultimele două meciuri suntem în play-off! Cu asta trebuie să se încarce fiecare jucător. E o luptă grea, șase echipe pentru două locuri. Și n-ajungi în play-off, poți ajunge la retrogradare. E foarte important ca suporterii noștri să fioe alături de noi și duminică, așa cum au făcut-o și până acum. Să nu uite că sunt foarte importanți și că au contribuit foarte mult la realizările acestei echipe”; a declarat Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lui U Cluj, înaintea meciului de duminică.

Înaintea rundei a 29-a, clujenii sunt pe 6 în clasament, cu 38 de puncte. Partida dintre U Cluj și FC Botoșani se va desfășura duminică, 3 martie, de la ora 14.30.

Te-ar putea interesa și: