România – cea mai clară victorie din istorie la un turneu final

 

Naţionala de fotbal a României a obţinut, luni, cea mai clară victorie a sa la un turneu final, indiferent dacă e vorba de EURO sau Cupă Mondială, 3-0 cu Ucraina, la Munchen, la Campionatul European din Germania.

Anterior, cea mai mare diferenţă a fost de două goluri, România - Columbia 3-1, la CM 1994.

Singurul meci anterior în care tricolorii nu au încasat gol la EURO a fost în urmă cu 16 ani, când Adrian Mutu et comp au remizat cu Franţa, 0-0.

România a marcat doar pentru a doua oară trei goluri într-un meci la EURO, după 3-2 cu Anglia la ediţia din 2000.

Prin golul lui Denis Drăguş, venit în urma unui corner, România a ajuns la şase goluri înscrise din faze fixe din cele 13 reuşite la EURO.

Portarul Florin Niţă a devenit luni cel mai vârstnic internaţional român care a evoluat la EURO, la 36 de ani şi 350 de zile. El l-a devansat pe Lucian Sânmărtean, care avea 36 de ani şi 98 de zile când a evoluat contra Albaniei, la EURO 2016.

Nicolae Stanciu, desemnat cel mai bun jucător al meciului cu Ucraina, a fost caracterizat astfel de Comisia tehnică a UEFA: "Golul său le-a oferit coechipierilor un impuls masiv. Tehnic, şutul său fost perfect, marcând arătând o pendulare ideală. Tactic, a fost vital în sistemul echipei, iniţiind presingul."

Te-ar putea interesa și: