România, a doua medalie de aur la Jocurile Olimpice!

 

Canotorii români Andrei Cornea şi Marian Enache au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle masculin, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, după o cursă pe care au condus-o aproape integral.

Cornea şi Enache au declanşat un sprint devastator pe ultimele sute de metri ale cursei, desprinzându-se decisiv într-o cursă câştigată cu timpul de 6 min 12 sec 58/100.

Medaliile de argint au revenit Olandei (Melvin Twellaar, Stef Broenink), în 6 min 13 sec 92/100, podiumul fiind completat de Irlanda (Daire Lynch, Philip Doyle), în 6 min 15 sec 17/100.

Cornea şi Enache au prins in extremis finala, dar au adus prima medalie olimpică a României în istorie în proba masculină de dublu vâsle.

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, argint!

De asemenea, tot, joi, canotoarele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat medaliile de argint în proba de dublu vâsle feminin.

Campioanele olimpice de la Tokyo au condus la 1.000 de metri, dar au încheiat pe locul secund, în 6 min 50 sec 69/100, fiind devansate pe final de Noua Zeelandă (Brooke Francis, Lucy Spoors), la doar 14/100 (6:50.45).

Echipajul României s-a calificat în Finala A la opt plus unu masculin, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-a clasat pe locul al treilea în recalificări. Tricolorii au fost pe patru în primii 1.500 de metri ai cursei, dar au încheiat în forţă reuşind să încheie pe trei. Finala de la JO 2024 va avea loc în data de 3 august, la ora 12:10.

Te-ar putea interesa și: