CFR Cluj a spulberat-o în deplasare pe Neman Grodno, și s-a calificat în turul III din Conference League!

 

CFR Cluj a spulberat orice îndoială în privința calificării sale în turul trei preliminar din Conference League, după 0-0 pe stadionul din Gruia, surclasând-o cu 5-0 pe Neman Grodno, joi seara, la Gyor. Echipa lui Dan Petrescu nu a lăsat nicio șansă adversarilor din Belarus, reușind două goluri în prima repriză, prin Muhar, min.17, și Bîrligea, min.40, pentru ca feroviarii să mai înscrie de trei ori după pauză, prin același Bîrligea, min. 57, Korenica, min.59, și Nkololo, la ultima fază a meciului!

Echipele de start:

Neman Grodno: Belov – Vasilyev, Sadaunichy, Parkhomenko, Pantia – Evdokimov, Kozlov – Karpovich, Zubovich, Alykulov – Savitski

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Ilie, Camora – Muhar, Artean, Tachtsidis – Deac, Bîrligea, Korenica

Meci crucial pentru CFR Cluj care este obligată să câștige, altfel echipa din Gruia va spune adio sezonului european! Partida de la Gyor se joacă fără spectatori.

Început echilibrat de partidă. Clujenii au încercat câteva faze ofensive dar timide, fără a pune în pericol poarta adversă. Bielorusii par mai periculoși la fazele fixe, dar nici ei nu au pus presiune prea mare la poarta lui Sava. Prima situație periculoasă a celor de la Neman Grodno, în min.12: Karpovich a retrimis cu capul în mijlocul careului, dar Ilie a fost pe fază și a respins din fața lui Savitski. GOOOOOOL CFR! MUHAR înscrie simplu din fața porții, în min.17, după o lovitură liberă excelent executată de către Deac! 0-1! Belov scoate cu un reflex excelent șutul trimis de Bîrligea, în min.33, excelent lansat de Tachtsidis! Feroviarii controlează partida de la Gyor și nu permit celor de la Neman Grodno să se apropie de careul de 16 metri. GOOOOOOOOL CFR! BÎRLIGEA trimite în poartă pe lângă portar, în min.40, după o lansare extraordinară în adâncime a lui Deac! 0-2! Alykulov șutează pe colțul scurt din marginea careului, în min.44, dar Sava reține fără probleme. Un minut suplimentar pentru prima parte a meciului. Pauză la Gyor, CFR și-a asigurat, practic, calificarea în turul următor al competiției.

Începe repriza secundă. Dan Petrescu nu a facut nicio modificare la pauză în echipa sa. Muhar trimite cu capul în poartă, în min.47, dar se fluieră foarte ușor un fault în atac al mijlocașului feroviarilor! Belov scoate excelent din fața lui Bîrligea, în min.54. Mare ocazie de gol pentru CFR! Boben șutează în portar din câțiva metri, în min.55. Uriașă ratare! GOOOOOOOOL CFR! BÎRLIGEA face dubla, în min.57, după un lob extraordinar dintr-o bucată peste Belov, de la circa 25 de metri! 0-3! GOOOOOOOOL CFR! KORENICA înscrie și el spectaculos cu un șut puternic de la 16 metri, în min.59! 0-4! Deac a livrat din nou pasa decisivă! Dublă schimbare la clujeni, în min.63: au ieșit Deac și Muhar, au intrat Nkololo și Keita. Intră Păun și Thaqi, în min.71, înlocuindu-i pe Tachtsidis și Mogoș. Sava scoate excelent două reluări spre poartă ale jucătorilor din Belarus, în min.83. Iese și Bîrligea, în min.87, în locul său a intrat Michael. Trei minute suplimentare pentru acest meci. Final de partidă! GOOOOOOOL CFR! NKOLOLO strecoară mingea pe sub Belov, în min.90+3! 0-5! CFR Cluj își continuă parcursul în Europa, după un retur perfect cu Neman Grodno!

CFR Cluj va juca, săptămâna viitoare, în turul al treilea din Conference League împotriva celor de la Maccabi Petah Tikva (Israel), eliminată din Europa League de Braga, din Portugalia. Până atunci însă, echipa lui Dan Petrescu va înfrunta, duminică în Gruia, în Derby de Cluj, pe Universitatea, de la ora 22.00.

Te-ar putea interesa și: