Punct ochit, punct lovit! România se va bate cu Slovenia sau Olanda pentru un loc în sferturile Euro 2024!

 

România a obținut, miercuri seara, calificarea în optimile Campionatului European de fotbal din Germania, după ce a terminat la egalitate meciul cu Slovacia, și a câștigat grupa E! Echipa Slovaciei a deschis scorul în minutul 24, însă tricolorii au egalat în minutul 37, după ce Răzvan Marin a transformat impecabil o lovitură de la 11 metri obținută de Ianis Hagi! Au mai fost ocazii destule de gol de ambele părți în repriza secundă, dar jocul s-a liniștit de prin miniutul 75, ambele echipe așteptând practic fluierul final al meciului! În cealaltă partidă, Belgia a terminat și ea la egalitate disputa cu Ucraina, astfel că toate echipele au încheiat grupa cu 4 puncte! Ucraina e marea perdantă a grupei!

Echipele de start:

România: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R.Marin, M. Marin, Stanciu - Hagi, Drăguș, Coman
Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Alibec, Bîrligea, Cicâldău, Man, Mihăilă, Mogoș, Nedelcearu, Olaru, Pușcaș, Racovițan, Rus, Sorescu, Șut

Slovacia: Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Duda, Lobotka, Kuka - Skranz, Strelec, Haraslin
Rezerve: Benes, Bero, Bozenik, De Marco, Duris, Gyomber, Hrosovsky, Kosa, Obert, Ravas, Rigo, Rodak, Sauer, Suslov, Tupta

Peste 30.000 de români sunt prezenți în tribunele stadionului din Frankfurt la acest meci crucial. Dacă România termină grupa pe locul 1 va juca cu Slovenia sau Olanda, pe locul 2, cu Franța. Dacă terminăm pe 3, vom avea ca adversară Spania sau Anglia! Schimbări în 11-le de start în naționala României: Hagi și Coman încep partida din primul minut, Man și Mihăilă sunt pe banca de rezerve!

Început tensionat de meci în teren, dominat de marea galbenă din tribune! Minutul 9, primul corner al meciului îl au slovacii, Niță reține cu siguranță lovitura de cap a lui Kuka. Ocazie imensă de gol pentru România în minutul 11: Rațiu reia cu efect, dar Dubravka respinge excelent, mingea ajunge la Hagi care trage puternic peste poarta slovacă! Răzvan Marin șutează la un metru de poartă din lovitură liberă, în min.13. Al treilea corner pentru Slovacia, în min.16, dar și acesta rămâne fără rezultat după respingerea lui Niță. Șansă pentru echipa noastră, în min.22, la lovitura liberă executată de Duda, mingea se scurge pe lângă poartă! Stanciu trimite un șut de la distanță, în min.23, dar Dubravka reține fără probleme. GOL Slovacia! DUDA reia nemarcat cu capul în poarta României, în min.24, după o centrare plouată venită de pe partea dreaptă! Apărarea noastră a fost visătoare la această fază! 0-1! Golul slovacilor a turnat parcă plumb în picioarele jucătorilor noștri, cărora nu le iese nimic! Rațiu trimite o bombă de la distanță, dar Dubravka reține cu dificultate, în min.33. Hagi e faultat la marginea careului, în min.34! VAR verifică o situație de penalty pentru România! Este 11 m scos de Ianis! GOOOOOOOOOL România! RĂZVAN MARIN transformă impecabil de la punctul cu var cu un șut puternic la vinclu, în min.37! 1-1! Drăguș trimite pe lângă poartă, în min.43. Cartonaș galben pentru Burcă, în min.45. Vor fi trei minute suplimentare pentru această repriză. Bancu încasează și el un galben în ultimul minut și nu va juca în optimi! Pauză!

În celălalt meci al grupei, la pauză, Belgia – Ucraina este 0-0, astfel că, la aceste scoruri, România continuă să conducă grupa E, iar Ucraina e eliminată!

Edi Iordănescu nu face nicio modificare la pauză. A început repriza secundă! Drăgușin trage o chiflă în fața porții, în min.50, dar Niță ne salvează și îndepărtează pericolul! Niță prinde excelent șutul la colțul scurt trimis de Haraslin, în min.52. Iese Coman, în min.58, înlocuit de Sorescu. Dubravka respinge excelent la șutul lui Răzvan Marin, în min.61. Drăguș reia la câțiva centimetri pe lângă vinclu la faza imediat următoare cu o reluare din colțul careului mare! Niță salveavă extraordinar în min.64, la șutul lui Strelec! Se joacă pe o ploaie torențială în aceste momente. Haraslin reia pe colțul lung, min.65, dar mingea ocolește de puțin poarta noastră! Dublă schimbare, în min.66: au ieșit Hagi și Drăguș, au intrat Pușcaș și Man! Minutul 70: tot egalitate, dar 0-0, între Belgia și Ucraina! Ultimul sfert de oră! Jocul s-a liniștit brusc, ambele echipe par să aștepte fluierul final! Iese Răzvan Marin, în min.86, a intrat Rus. Trei minute suplimentare din acest meci care pare să nu se mai termine! Final de meci!

România se califică în optimile Euro 2024 de pe primul loc și va juca cu Slovenia sau Olanda pentru calificarea în sferturile de finală!

Te-ar putea interesa și: