Petrescu: ”Mai avem nevoie de jucători pentru a rezista în campionat și în Europa”

 

CFR Cluj joacă sâmbătă, în Giulești cu Rapid, un nou meci tare în SuperLigă, după confruntarea cu Dinamo din prima etapă. Dan Petrescu, antrenorul echipei din Gruia, spune că formația din București are un atu important în confruntarea de sâmbătă, anume publicul, și recunoaște că toate meciurile sale din Giulești au fost dificile. De asemenea, tehnicianul spune că lotul CFR-ului mai are nevoie de jucători, mai ales în condițiile în care formația sa va începe curând și traseul european din Conference League.

”Se pare că primele etape sunt toate grele. După Dinamo vine Rapid, după care jucăm cu Craiova și cu U Cluj. Numai meciuri tari.

Tot timpul a fost foarte greu în Giulești, indiferent unde am antrenat. Fanii ajută foarte mult jucătorii, iar venirea noului antrenor va da un impuls în plus acestora. S-a jucat doar un meci oficial, e greu să faci o analiză, dar din ce am văzut în meciurile amicale și în primul meci, au schimbat sistemul. Au adus jucători noi, iar lotul e mult mai bun decât în sezonul trecut. Au soluții mai multe pe toate posturile. E clar că și la acest meci vor fi mult mai buni decât în primul meci cu UTA pentru că joacă acasă, în primul rând. Sunt convins că Rapid va avea în public un atu important în acest meci.

Dacă ar fi o licitație pentru Louis Munteanu n-ar fi bine pentru nimeni. E un jucător bun, mereu e bătaie pentru el, dar aici patronul poate să vă spună mai multe în legătură cu acesta, el negociează venirea lui la Cluj. Patronul spune că va ajunge la Cluj și atunci trebuie să-l credem, dar știți cum e la fotbal, nu e nimic sigur. Avem nevoie de jucători buni, am și spus-o după meciul cu Dinamo că încă nu suntem bine. Am spus-o și înainte, simt că avem nevoie de încă doi jucători de valoare, ca să pot să mă lupt pentru titlu și să avem succes și în cupele europene. În momentul de față nu avem o echipă cu dublurile pe care mi le doresc, cel puțin la mijloc, dacă pleacă Muhar, am nevoie de doi jucători, și în atac cel puțin unul, dacă nu doi măcar. Plus că în apărare, pe postul de fundaș central nu sunt convins că suntem bine.

Muhar a venit la antrenamente, nu știu ce va decide, dacă pleacă sau nu. Eu n-aș vrea să plece, vă dați seama e un jucător care a dat 10 goluri sezonul trecut. E un jucător valoros, dar fiecare jucător are dreptul să aleagă ce e mai bine pentru el și pentru familia lui. A avut o ofertă bună, dar deocamdată nu s-a concretizat.

Primele cinci meciuri din campionat vor fi, cred eu, și asta e valabil pentru toate echipele, să vadă unde sunt, unde mai e nevoie de jucători. Transferurile se pot face până în septembrie. Problema numărul unu este că avem meciurile din Europa și acolo trebuie să rezistăm. În campionat poți să mai pierzi un meci, poți reveni, dar în Europa nu poți asta. Acolo trebuie să jucăm bine și jucătorii ce mai buni să nu fie accidentați, așa cum s-a întâmplat astăzi cu fundașii centrali din lot care s-ar putea să nu facă deplasarea la București. Dacă n-ai jucători buni și mulți, va fi greu să reziști pe ambele fronturi. Aș vrea să bag în teren duminică o echipă și joi alta, dar n-am ce vreau la ora asta. Poate o s-o fac, dar nu merg cu încrederea că va fi bine, cum eram înainte când eram sigur pe mine că fac bine ce fac”, a declarat Dan Petrescu, vineri, la conferința de presă de dinaintea meciului din Giulești.

Partida dintre Rapid și CFR Cluj se joacă sâmbătă, de la ora 22.00.

Te-ar putea interesa și: