Mihai Silvășan, după victoria din EuroCup: ”Îi felicit pe jucători pentru felul cum au stat din punct de vedere mental”

 

U-BT Cluj-Napoca a învins Turk Telekom Ankara cu scorul de 80-71 (28-14, 22-12, 9-26, 21-19), în primul său meci din Grupa B a competiţiei masculine de baschet EuroCup, iar antrenorul campioanei României a lăudat jocul echipei sale.

”Este o victorie muncită, chiar dacă în prima repriză părea că dominăm situația. Știam că jucăm cu o echipă foarte bună, care poate specula orice lipsă de intensitate. Aproape că ne-au egalat, dar îi felicit pe jucători pentru felul cum au stat din punct de vedere mental. Faptul că am reușit 43 de recuperări spune multe despre nivelul nostru de dăruire. Este o primă victorie în EuroCup, extrem de importantă, împotriva unei echipe care are ambiții mari și în acest sezon. Ne bucurăm foarte mult pentru acest lucru, însă e doar o primă victorie. Mergem mai departe și nu vrem să ne oprim aici! Evident, și ei au avut orgoliul lor și nu au vrut să piardă la 30 de puncte. Nu am avut aceeași intensitate după pauză, în special pe faza de apărare, unde nu am mai avut intercepții. Execuția noastră pe faza de atac a lăsat de dorit, ceea ce le-a dat lor oportunitatea de a înscrie puncte ușoare. Când intri într-un astfel de moment, e greu să ieși din el. Mă bucur că am reușit să o facem și până la urmă nu am întâmpinat emoții la finalul meciului. Adam Mokoka a debutat bine, ne-a ajutat mult în prima repriză. Încă mai are nevoie de timp să se acomodeze, însă e un lucru extrem de pozitiv și evoluția lui ne face încrezători”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul Mihai Silvășan. 

”Aș vrea să încep prin a spune că a fost o atmosferă senzațională. Am jucat împreună, numai că în sfertul trei și-au adaptat apărarea. Nu am jucat cu aceeași intensitate și asta ne-a tras în jos. Așa au revenit în meci, iar noi știam că nu vor renunța. Ne-am concentrat și nu ne-am pierdut speranța în niciun moment. Este important că am câștigat primul meci într-una din cele mai grele competiții europene. Ne-am bucurat de o atmosferă grozavă, îi așteptăm pe fani în număr cât mai mare alături de noi”, a spus și Bryce Jones, jucătorul campioanei României.

Clujenii vor juca în etapa a doua a grupelor EuroCup cu echipa poloneză Slask Wroclaw, în deplasare, pe 1 octombrie.

 

Te-ar putea interesa și: