Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris. Cât vor costa biletele și care va fi sloganul competiției?

Jocurilor Olimpice și Paralimpice vor avea loc la Paris în 2024, iar organizatorii au dezvăluit sloganul, cu fix doi ani înainte de ]nceperea competiției. "Să deschidem larg Jocurile" -, oferind totodată detalii referitoare la programul şi preţul biletelor de intrare.

Sloganul dorește să stea alături de incluziunea persoanelor cu dizabilităţi și deschiderea către teritoriile "de la Versailles la Saint-Denis", unde vor avea loc mai multe evenimente, şi care vrea totodată să demonstreze "îndrăzneala, creativitatea, spiritul de avangardă care alcătuiesc identitatea franceză", conform Comitetului de organizare (COJO). 

"Să deschidem larg Jocurile a fost ţelul nostru încă din prima zi, este această ambiţie de a ne gândi la toţi indicatorii pentru deschidere", a explicat preşedintele COJO, Tony Estanguet, după o întâlnire cu reprezentanţii guvernului şi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Comitetul de organizare Paris-2024 a detaliat programul Jocurilor Olimpice, care va însuma 329 de evenimente într-o perioadă de 19 zile, și a oferit detalii asupra prețurilor biletelor. Astfel, 50% dintre biletele olimpice şi 50% din biletele paralimpice vor costa mai puţin de 50 de euro şi doar 8% dintre tichete vor depăşi pragul de 200 de euro. Organizatorii au subliniat accesibilitatea prețului și ambiţia de a avea "stadioane pline".

Un total de 13 milioane de bilete vor fi oferite pentru Jocurile Olimpice de la Paris, iar 400.000 de bilete vor fi oferite gratuit fracezilor din categoriile tinerilor, persoanelor cu dizabilități și voluntarilor, conform președintelui Franței.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc în 26 iulie 2024.

Te-ar putea interesa și: