David Popovici, decorat de Preşedintele României: Trebuie să facem din sport o prioritate națională

Miercuri, înotătorul David Popovici și antrenorul său Adrian Rădulescu au fost decorați de către președintele României la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis i-a conferit campionului la natație Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, iar antrenorului Adrian Rădulescu - Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, în urma celor două medalii de aur obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta, la 100 și 200 de metri liber (18 iunie - 3 iulie) și a celor cinci medalii la Europenele pentru juniori de la Otopeni.

"Mă simt onorat, mă simt recunoscător şi aş vrea să mulţumim, eu împreună cu domnul Adi, cum îi spunem noi, tuturor românilor şi tuturor oamenilor care ne-au fost aproape, care ne-au transmis energie pozitivă, aprecieri de-a lungul timpului. Aş vrea să mulţumesc tuturor care ne-au fost vreodată alături pentru că nu aş fi putut să fac asta fără voi.

Sunt convins că suntem doar la început şi avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt, şi anume: să facem sportul o prioritate naţională, să facem sportul un ambasador al ţării, fiindcă merită şi poate face lucruri foarte frumoase, şi prin această misiune a noastră să îndemnăm cât mai mulţi copii să aibă o viaţă activă, să avem o societate cât mai sănătoasă, să avem o societate educată din punct de vedere sportiv şi care să poată să facă mişcare în condiţii foarte bune, pentru că noi credem că asta va face o lume mult mai bună", a declarat David Popovici.

Șeful statului l-a felicitat pe David Popovici pentru eforturile depuse și recordurile pe care le-a doborât.

"Prin multă muncă, antrenamente epuizante, sacrificii şi încredere în forţele proprii, aţi reuşit să deveniţi unul dintre cei mai tineri campioni mondiali din toate timpurile, să doborâţi recorduri şi să ajungeţi de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial. Dovediţi în fiecare zi, prin exemplul personal, o conduită morală de excepţie, disciplină, maturitate şi modestie, calităţi cu care aţi cucerit inimile tuturor. Sunt convins că reprezentaţi o sursă de inspiraţie nu doar pentru copii, ci pentru românii de toate vârstele", a afirmat Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa și: