Ioan Ovidiu Sabău, după prima victorie a Universității din acest an: ”Trebuie să fim iar acea echipă cu calitate, care impresionează și este respectată prin tot ce face””

 

U Cluj se pregătește în Turcia pentru reluarea meciurilor din SuperLigă, iar duminică a disputat și primul meci al anului, în compania formației Kocaelispor, din liga secundă a Turciei. Fotbaliștii antrenați de Ioan Ovidiu Sabău au terminat victorioși prima paetidă amicală din stagiul din Antalya, prin reușita lui Daniel Popa.

”Un meci în care n-am arătat foarte bine ca și posesie, ca joc, dar venim după trei zile în care am făcut câteva antrenamente foarte tari și era normal ca la acest meci să nu avem prospețime fizică și luciditate. Dar, e normal în această perioadă să ne intereseze mai mult pregătirea fizică și, chiar pe fondul acesta de oboseală, să văd jucătorii că încearcă să-și depășească limitele, să acumuleze.

Sujt foarte mulțumit de cei nou veniți, în primul rând sunt foarte serioși și cred că vor ridica nivelul echipei. Sunt jucători cu experiență care au calitate, și sportivă dar și umană, profesioniști.

Sunt destul de mulțumit de lotul pe care îl avem în prezent, ne mai gândim la un atacant, nu putem sta doar în Popa, un atacant veritabil, doamne ferește să se accidenteze. Ceilalți sunt copii, sigur că putem face improvizații, Ianis și Ilie de exemplu, dar sunt tineri și în momentul de față au nevoie să fie ajutați.

Perioada de pregătire este scurtă, așa a fost și vacanța. Noi trebuie să fim foarte echilibrați, noi ca staff, preparatori fizici, să găsim soluțiile cele mai bune într-un timp foarte scurt. Primul joc va fi acasă, unul foarte greu, cu Sibiu pe 20 ianuarie. E important, deci, să vedem cu gestionăm lucrurile în perioada aceasta scurtă de pregătire. Să nu încărcăm nici prea mult jucătorii astfel încât la startul sezonului să fie deja obosiți, sper să găsim acel echilibru.

Mă îngrijorează accidentările lui Nistor și Vătăjelu, sunt jucători importanți, la fel și cea alui Oancea, care în ultima perioadă a arătat foarte bine.

Mă simt în continuare foarte bine la U Cluj. Vreau să ajut în continuare, să fim foarte buni. La finalul anului am fost supărat în primul rând pe mine, pentru că nu am găsit soluțiile cele mai bune la ultimele două jocuri, nu i-am pregătit cum trebuie pe jucători. Mi-am reproșat că nu i-am adus într-o formă foarte bună. Dar cred foarte mult în acești jucători, în acest lot. În foarte multe meciuri am arătat foarte bine, la un un moment dat am fost chiar pe locul 5. Trebuie să fiu foarte atent cum îi voi pregăti în următoarele săptpmâni, să fim iar acea echipă cu calitate, care impresionează, care este respectată prin tot ceea ce face”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, după victoria din primul amical al anului.

Marți, ”Șepcile roșii” vor juca cu FK Partizani (locul 2 în prima ligă din Albania), iar pe 12 ianuarie cu Sabail (locul 5 în prima ligă din Azerbaijan). Clujenii vor debuta în noul sezon al SuperLigii pe 20 ianuarie, cu Hermannstadt.

Te-ar putea interesa și: