FIFA a încredinţat Argentinei organizarea Cupei Mondiale Under-20, programată iniţial în Indonezia

Argentina va găzdui ediţia din acest an a Cupei Mondiale Under-20, în locul Indoneziei, a anunţat luni Federaţia internaţională de fotbal (FIFA), citată de AFP.

FIFA a decis să mute competiţia din Asia în America de Sud, ca urmare a refuzului guvernatorilor din două provincii indoneziene de a primi selecţionata Israelului.

Tragerea la sorţi a Cupei Mondiale Under-20 va avea loc vineri, la sediul FIFA de la Zurich, competiţia urmând să se deruleze în perioada 20 mai - 11 iunie 2023, cu participarea la 24 de selecţionate, care vor fi repartizate în şase grupe, Argentina urmând să ia locul Indoneziei, în calitate de gazdă, scrie Agerpres.

Competiţia urma să se deruleze iniţial în Indonezia, însă participarea Israelului a generat o opoziţie puternică, în special din partea guvernatorului din Bali, unde urma să joace echipa israeliană. Indonezia şi Israel nu au relaţii diplomatice, iar ţara din Asia de Sud-Est, care are cea mai mare populaţie musulmană din lume, este o susţinătoare puternică a cauzei palestiniene.

După anularea tragerii la sorţi iniţiale, prevăzută în Bali, FIFA a decis pe 29 martie să retragă Indoneziei organizarea turneului, la capătul unei întâlniri între preşedintele Federaţiei indoneziene de fotbal, Erick Thohir, şi cel al FIFA, Gianni Infantino.

Te-ar putea interesa și: