CFR Cluj, doar un punct cu Dinamo. Mandorlini total neinspirat în schimbările făcute: Juricic și Betancor mâinile moarte ale echipei din Gruia!

 

Pornită ca mare favorită în meciul cu Dinamo, CFR Cluj a făcut unul din cele mai slabe meciuri ale sale din acest sezon duminică seara, reușind doar un egal, 1-1, în meciul de pe Arena Națională. Până la finalul primei reprize, echipa feroviară nu a contat practic în atac, una în care dinamoviștii au reușit să înscrie, în min.10, după o eroare în lanț în defensiva CFR-ului. Clujenii au început foarte determinați repriza secundă, și au reușit să egaleze prin Bîrligea, în min.58, la capătul unei acțiuni personale de toată frumusețea. Autorul golului este înlocuit surprinzător de Andrea Mandorlini, după doar 7 minute, ies și Deac și Otele, iar forța atacului ceferist a scăzut dramatic, asta după ce Juricic și, mai ales Betancor, au fost mâini moarte, care n-au adus nimic bun echipei. CFR putea încheia victorioasă totuși pe finalul prelungirilor, însă portarul ”câinilor” s-a opus excelent la șutul puternic a lui Mogoș.

Echipele de start:

DINAMO: Golubovic - Costin, Patriche, Lucas Alves, Amzăr - N. Roșu, Bena, D. Iglesias - Gregorio, Abdallah, Ilic

CFR CLUJ: Sava - Kresic, Ajeti, Morgan - Mogoș, Deac, Muhar, Cvek, Camora - Otele, Bîrligea.

Bucureștenii au primul șut pe poartă al meciului prin Abdallah, în min.4, dar Sava respinge în corner. Camora părăsește jocul accidentat, locul său este luat, în min.8, de Matei Ilie. Deac preia banderola de căpitan al CFR-ului. GOL Dinamo! ABDALLAH trimite în plasă din apropierea punctului de la 11 m, în min.10, după o ezitare a defensivei clujene! 1-0! Lovitură liberă periculoasă pentru CFR de la 22 de metri, în min.25, dar șutul lui Deac nu prinde cadrul porții lui Golubovic. Echipa din Gruia nu și-a creat nicio fază periculoasă la poarta gazdelor în primele 30 de minute ale meciului. Două lovituri de colț consecutive executate de Deac în min.34, dar mingea nu ajunge la niciunul dintre coechipierii săi. Ajeti reia pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă executată de Deac, în min.45. Cea mai mare ocazie de gol a feroviarilor vine abia în min.45+3, la șutul puternic al lui Muhar, deviat însă de Patriche în corner. Kresic a ratat o nouă ocazie de gol la ultima fază a reprizei! Pauză pe Arena Națională, după o repriză în care CFR a ajuns periculos la poarta lui Dinamo abia pe final.

CFR începe în forță repriza secundă. Uriașă ocazie de gol ratată de Mogoș, în min.53, șutul acestuia s-a oprit însă în plasa laterală! GOOOOOOOL CFR! BÎRLIGEA restabilește egalitatea pe tabela de marcaj cu un șut spectaculos pe colțul lung, în min.58, după o acțiune extraordinară luată pe cont propriu! 1-1! Ocazie uriașă de gol irosită de Otele, în min.62, care nu reușește să trimită în poartă din 2-3 metri! Dublă schimbare făcută de Andrea Mandorlini, în min.65: au ieșit Morgan și Bîrligea, au intrat Juricic și Betancor. Ocazie și pentru Dinamo, în min.70, la reluarea spre poartă a lui Costin, însă mingea a trecut pe lângă poarta lui Sava. Ultimele modificări la clujeni, în min.72: intră Fica și Luca Mihai, ies Deac și Otele. Sava reține cu siguranță șutul lui Gregorio din afara careului, în min.74. Meciul a fost oprit pentru omagierea fostului căpitan al ”câinilor” Cătălin Hîldan! Betancor reia în înaltul peluzei, în min.80, dintr-o poziție bună de gol! Mogoș trimite o ”bombă” din afara careului, în min.90+1, mingea se ducea spre vinclu, dar Golubovic a reușit să respingă în corner! Portarul dinamovist mai are o intervenție salvatoare în min.90+7, iar Kresic trimite cu capul pe lângă poartă înainte de fluierul final! Final de meci.

În urma acestui rezultate, CFR Cluj a rămas la trei puncte în spatele liderului FCSB, care a învins în această etapă pe Oțelul, la Galați, cu 1-0, echipă care va veni în Gruia etapa viitoare, pe 23 octombrie, după meciurile echipei naționale.

Te-ar putea interesa și: