Euro 2024 | România n-a rezistat în fața ”Diavolilor roșii” dar se va lupta pentru calificare în meciul cu Slovacia!

 

După startul ratat din partida cu Slovacia, Belgia a explodat sâmbătă seara în meciul cu România, arătând de ce era considerată favorita grupei înaintea startului Euro 2024. Meciul a început practic de la 1-0 pentru belgieni, care au înscris încă din minutul 2 prin Tielemans. A urmat apoi o primă repriză dominată categoric de ”Diavolii roșii”, care puteau intra cu un avantaj și mai mare la pauză. România putea egala în minutul 5, la reluarea cu capul a lui Drăgușin, dar portarul Belgiei a scos formidabil de sub transversală. Am văzut o altă față a României în a doua repriză, jocul s-a echilibrat considerabil. Mihăilă, min.48, dar mai ales Man, min.68, au ratat două ocazii uriașe de gol pentru România, dar belgienii au reușit să înscrie din nou prin De Bruyne în minutul 80, care a stabilit și scorul final al partidei: 2-0!

Toate echipele din grupa E au același număr de puncte, 3, după primele două etape și totul se va decide în ultimele partide de miercurea viitoare!

Echipele de start:

Casteels – Castagne, Faes, Vertonghen, Theate – Onana – Lukebakio, Tielemans, De Bruyne, Doku – Lukaku

Rezerve: Kaminski, Bakayoko, De Cuyper, De Ketelaere, Lukebakio, Openda, Sels, Theate, Vermeeren, Vertonghen, Vranckx

România: Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă
Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Coman Pușcaș, Alibec, Bîrligea

Peste 20.000 de români îi susțin pe tricolori în tribunele arenei din Koln. Practic, treisferturi din tribune sunt colorate în galben.

Edi Iordănescu a făcut o singură modificare în naționala României față de meciul cu Ucraina: Mihăilă, în locul lui Coman. Momente extraordinare din nou la intonarea imnului țării noastre. Avem nevoie de cel puțin un rezultat de egallitate în acest meci pentru a celebra calificarea în optimile Euro 2024!

Belgia a avut lovitura de start a partidei. GOL Belgia! TIELEMANS șutează fără speranțe pentru Niță, în secunda 74 a meciului, după o pasă de la Lulaku! 1-0! Uriașă ocazie de gol pentru România, în min.5, la reluarea cu capul a lui Drăgușin! Casteels a respins de sub transversală! Bancu salvează un gol ca și făcut la reluarea lui Lukaku din apropiere, în min.14! Niță respinge extraordinar în corner la șutul lui Lukebakio, în min.19! Belgia domina autoritar prima parte a acestei reprize! Rațiu respinge în corner la pătrunderea lui Doku, în min.31. Niță scoate fantastic de la vinclu la reluarea aceluiași Doku, min.31! 72-28 posesia mingii în favoarea Belgiei în min.35. Șut bun trimis de Man din colțul careului mare, min.37, dar Casteels rețina cu siguranță la colțul scurt. Burcă reia cu capul peste poartă, în min.45, după un corner executat de pe partea dreaptă. Un minut suplimentar pentru prima repriză. Pauză la Koln, după o primă repriză în care belgienii au dominat autoritar uneori disputa cu fotbaliștii români.

La acest scor, asistăm la o situație ieșită din comun: toate echipele din grupă au același număr de puncte: 3! România și Slovacia sunt pe primele două locuri în clasament datorită golaverajului mai bun!

A început repriza secundă. Edi Iordănescu nu a efectuat nicio schimbare în formația tricolorilor. Denis Man reia puternic spre poaretă, min.46, dar portarul belgian reține fără emoții. Ocazie uriașă de gol ratată de Mihăilă, în min.48, după un contraatac în mare viteză! Mingea trimisă din 16 metri a trecut peste transversală! Început bun de repriză pentru echipa noastră. De Bruyne trimite milimetric pe lângă bara porții lui Niță, în min.51, după o reluare din marginea careului de 16 metri. Niță reține șutul aceluiași De Bruyne, în min.56. Mihăilă reia peste poartă cu un șut de la distanță, min.57. Lukaku reia din apropiere, în min.59, dar Niță este atent și reține. 63-37 raportul posesiei mingii în favoarea Belgiei după o oră de joc. Atmosferă extraordinară făcută de suporterii români în tribune! Doku trimite în plasa laterală, în min.63. GOL Belgia! LUKAKU înscrie cu un șut plasat lângă bară, în min.64, cu un șut din 16 metri! 2-0! VAR anulează însă golul pe motiv de offside! Este al treilea gol anulat al lui Lukaku la acest campionat european! Niță blochează din nou în fața lui Lukaku, în min.66. Dublă schimbare în min.67: intră Hagi și Olaru, înlocuindu-i pe Mihăilă Marin. Uriașă ratare a lui Man, în min.68: Casteels a blocat formidabil șutul românului aflat în poziție excelentă! Răzvan Marin trimite pe lângă poartă, în min.74. În min.75, în tribunele stadionului din Koln se intonează imnul României! Suporterii naționalei noastre sunt, din nou, formidabili! O repriză secundă mult mai bună a României. GOL Belgia! DE BRUYNE înscrie pe lângă Niță, în min.80, după o degajare lungă a portarului belgian! 2-0! Intră Alibec în locul lui Drăguș, min.81. Lukaku putea face 3-0, în min.83, dar Burcă a respins excelent din mijlocul careului! Lukaku nu-l poate învinge pe Niță, în min.89. Intră Sorescu în locul lui Rațiu, în min.89. Patru minute suplimentare pentru acest meci! Fluier final! Calificarea se decide în partida cu Slovacia!

Miercuri, 26 iunie, vor avea loc ultimele meciuri ale grupei: România – Slovacia și Belgia – Ucraina.

Clasament Grupa E:

  1. România 3 p (3-2)
  2. Belgia 3 p (2-1)
  3. Slovacia (2-2)
  4. Ucraina 3 p (2-4)

Foto: gsp.ro

Te-ar putea interesa și: