Euro 2024 | Croația a scăpat printre degete victoria cu Albania, după un gol primit în prelungiri

 

Selecţionatele Croaţiei şi Albaniei au terminat la egalitate, 2-2 (0-1), miercuri, pe Volksparkstadion din Hamburg, într-un meci din Grupa B a Campionatului European de fotbal - EURO 2024.

La capătul unui meci cu răsturnări de scor, ambele echipe sunt dezamăgite de acest rezultat de egalitate, care le menţine teoretic într-o cursă de calificare din această ''grupă a morţii''.

Ca şi în meciul cu Italia (1-2), Albania a reuşit deschiderea scorului, de data aceasta prin Qazim Laci (11), croaţii au muncit mult dar au reuşit să întoarcă scorul, graţie golului înscris de Andrej Kramaric (74) şi a autogolului lui Klaus Gjasula (76), dar Gjasula şi-a luat revanşa marcând golul egalării (90+5).

Albania a înscris repede, prin Qazim Laci (11), care a reluat cu capul centrarea trimisă de Asani. Echipa antrenată de Sylvinho a mai avut o şansă, prin Bajrami (15), al cărui şut s-a dus pe lângă poartă, fiind deviat în corner.

Croaţii au dominat steril, poziţional, nereuşind să ajungă la poartă. Brozovic (20) şi Petkovic (27) au fost imprecişi şi tot albanezii au fost mai aproape de gol, însă Livakovic a fost providenţial în faţa lui Asllani (31), lansat de Asani.

Prima repriză s-a încheiat cu o altă mare ocazie a Albaniei, însă Manaj (45+1) nu a reuşit să îl învingă pe Livakovic cu o lovitură de cap.

Croaţii au fost mult mai incisivi după pauză, dar Strakosha (50) a respins şutul trimis la colţ de Sucic. Portarul albanez s-a mai remarcat la şuturile lui Kovacic (53) şi Perisic (61), iar Sutalo a reluat cu capul pe lângă poartă (58), la cornerul executat de Modric.

Asllani (63) l-a testat pe Livakovic cu un şut de la 18 metri.

Vatreni au continua asaltul, dar Pasalic a trimis peste poartă cu capul (69). În min. 74, Kramaric a reuşit egalarea în ziua în care împlineşte 33 de ani, şutând printre picioarele lui Hysaj, după ce a fost angajat în careu de Budimir.

Andrej Kramaric este doar al treilea jucător din istoria EURO care marchează de ziua sa, după francezul Jean-Francois Domergue (1984) şi olandezul Wesley Sneijder (2008).

În minutul următor, Croaţia a trecut din nou pe lângă gol, însă Pasalic şi Budimir nu au reuşit să trimită pe lângă de Strakosha.

Echipa antrenată de Zlatko Dalic a trecut în avantaj, prin autogolul lui Gjasula (76), abia intrat pe gazon. Budimir a întors mingea în centrul careului, Sucic a şutat în Djimsiti, mingea a ricoşat în Gjasula şi din acesta a intrat în poartă.

Finalul a fost un pic haotic, cu atacuri cu garda jos de ambele părţi. Modric (88) a şutat din marginea careului, pe lângă poartă.

În celălalt careu, Livakovic (90) a respins şutul lui Hoxha, mingea trimisă de Daku (90+3) a fost blocată de Borna Sosa, după care Albania a egalat la o fază trataă cu superficialitate de defensiva croată. Mitaj a centrat în careu, iar Gjasula, aflat liber la 11 metri, a înscris cu toată opoziţia lui Sutalo (90+5).

Croaţia, care a pierdut fără drept de apel primul său meci de la EURO 2024 (0-3 cu Spania), s-a mai aruncat o dată în atac, dar Strakosha a respins şutul lui Kovacic (90+8).

În celălalt meci al grupei se vor înfrunta Spania şi Italia, campioana en titre, joi (Gelsenkirchen, 22:00).

Te-ar putea interesa și: