Emil Boc, la Napoca Live, despre situația financiară de la U Cluj: ”Nu mor caii când vor câinii!”

 

Emil Boc, primarul Clujului, este încântat de parcursul de până acum al Universității Cluj în SuperLigă, acolo unde, după 9 etape, este lider detașat fără nicio înfrângere la activ. Edilul a declarat, joi, la emisiunea TalkShow Direct de la Napoca Live, că în ciuda acestei performanțe extraordinare a ”Șepcilor roșii”, trebuie menținut un echilibru și a făcut apel la moderație  și rigurozitate din partea formației lui Ioan Ovidiu Sabău pentru a păstra și continua realizările de până acum.

”Trebuie să stăm cu picioarele în apă rece. Calm, echilibru, moderație. E ca și în politică, adică nu trebuie să ți se ridice puterea la cap. Suntem bucuroși, ne bucurăm de fiecare reușită, o savurăm, o sărbătorim, dar imediat ce se termină repede cu picioarele în apă rece, capul pe umeri și muncă. Fără muncă nu se poate reuși. Când e un moment de bucurie, ne bucurăm, dar să nu uităm că cele mai multe momente trebuie să fie cele de multă muncă și de luciditate, de echilibru și de moderație, rigurozitate, și atunci lucrurile merg în direcția bună”, a spus Emil Boc.

De asemenea, primarul a făcut referire și la recenta Ordonanță de Urgență a Guvernului care a limitat, printre altele, și finanțarea din bani publici în fotbal! Concret, suma folosită de o echipă din bugetul alocat de primărie nu are voie să fie mai mare în a doua jumătate a anului decât cea cheltuită în primele 6 luni din 2024, o limitare la care a apelat Guvernul pentru a mai diminua costurile într-un context economic pe care Executivul îl descrie ca pe unul dificil, cu deficit bugetar excesiv și cu o creștere economică mai lentă decât era previzionat.

Emil Boc spune că, în ciuda speculațiilor, U Cluj nu va fi afectată de această măsură, pentru că echipa beneficiază din plin și de alte surse de finanțare, nu doar de la bugetul local.

”U Cluj are bani și din sponsorizări în afară de cei din bugetul local. E treaba clubului să explice, dar ce nu spun unii, e că Universitatea Cluj are și alte surse de finanțare în afară de sursa de la bugetul local pentru că este o echipă iubită și avem și sponsori, și sunt convins că vor veni și alți sponsori la această echipă. Deci, din această perspectivă, nu mor caii când vor câinii!”, a spus primarul Emil Boc, la Napoca Live.

Duminică, în etapa a 10-a, U Cluj va juca, pe Cluj Arena, împotriva Universității Craiova. Partida va începe la ora 21.30.

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU PRIMARUL CLUJULUI

Te-ar putea interesa și: